William Nygård vann på SGT – Det största som hänt

In Okategoriserade

Rättviksgolfaren William Nygård, 23, slog till ordentligt då han överraskande vann Bråviken Open på Swedish Golf Tour 1-3 augusti.
– Det största som hänt mig hittills, säger en mycket nöjd William, sedan han hyllats på hemmaklubben inför Siljan Open.
William vann Bråviken Open efter särspel mot Hannes Rönneblad från Kungsbacka GK, sedan de efter 54 hål båda noterat 193 slag, lika med 23 under par!

Undra på att William konstaterar att det var en märklig dag när han på lördagen tog hem karriärens hittills främsta seger på Bråvikens Golfklubb i Norrköping.
– Vi tyckte nog båda att det var lite märkligt att ingen av oss vann efter att gått under 23 par. Och Hannes ledde ju stort men vinner ändå inte, säger han.
William Nygård sköt 67, 64 och 62 slag på de tre 18-hålsrundorna och Hannes Rönneblad hade 65, 64 och 64 slag.
William bäddade för särspel genom en suverän spurt under lördagens 18-hålsrunda, som han avslutade med tre raka birdies (tio på rundan), åtta slag på de tre sista hålen samtidigt som Hannes Rönneblad sköt tolv slag på dem.
William berättar själv om de tre särspelshålen:
– Vi delade första hålet med varsin birdie då jag sänkte en tiometers putt. På andra hålet gjorde vi båda par och på tredje satte Hannes upp bollen ganska nära hål. Men sen sänkte jag min långa putt medan han missade sin från cirka tre och en halv meter.
Efter det kunde William Nygård utöver en vacker glasskål inkassera en prischeck på 63 000 kronor.
– Blev också kvalificerad för SM i matchspel och till finalen på golftouren, berättar han.
Innan Bråviken Open hade William Nygård i år spelat åtta tävlingar, klarat sju kval och noterat en topp 10-placering då han var tvåa i Guldpokalen i Båstad i början av juni
Även om hans senaste placeringar innan Bråviken Open var 29-15-60-43 tycker William själv att det trots allt gått hyfsat i år även om scorerna svajat en del.
William inledde proffskarriären 2015 och hade enligt golfdata.se tagit sex segrar på 163 tävlingar innan lördagens storseger i Bråviken Open.
– Det är den enskilt största prestationen av en golfspelare från Rättviks Golfklubb, konstaterar klubbchefen Magnus Eriksson.
Närmast väntar Siljan Open på hemmabanan måndag och tisdag 5-6 augusti för William Nygård.
Gissa om han har satt sig respekt inför tävlingen han tidigare vunnit och kommit tvåa i.
Och respekten hos konkurrenterna blev nog inte mindre sedan William på söndagen sköt 65 slag och blev bäst av de pro som spelade Pro-Am på banan.
HANS BLOOM