Vintertäckning – intresseförfrågan om frivilligarbete!

In Okategoriserade

Säsongen närmar sig sitt slut och planeringen inför kommande vinter är i full fart för banpersonalen. Som de flesta vet hade vi en otroligt tuff start på årets säsong med omfattande vinterskador. Detta ledde till att det tog väldigt lång tid innan vi fick en fin golfbana och stora delar av sommaren var banan dålig.
Detta är något som vi självfallet vill försöka att undvika inför kommande säsong och det finns ett förslag som vi är villiga att testa om det finns intresse nog hos medlemmarna att hjälpa till. Vi har fått tag på begagnade dukar som används för att vintertäcka greenerna. Det är inget vi gjort tidigare och det finns ingen garanti att detta kommer fungera bra. Men skulle det fungera finns möjligheten att snabba på växtligheten till våren och få fina greener betydligt tidigare.

Det kommer krävas en hel del arbetsinsatser från er medlemmar såväl som för oss i personalen för att kunna genomföra projektet.

Dels behövs hjälp med att lägga ut dukarna inför vintern, dels så behöver vi hjälp med att skotta av snö från greenerna. Anledningen till detta är att man behöver lufta greenerna med hjälp av en blås och detta går inte att göra om det ligger snö på greenerna.

Med detta utskick vill vi kolla om det finns intresse att hjälpa till med vintertäckningsarbetet. Vi vill därför ta reda på hur många som känner sig är redo att ställa upp. Det krävs att vi lyckas skapa ett organiserat team som frivilligt och ibland med kort varsel kan ställa upp när insatser kring vintertäckningen behöver göras.

Då ett 30-tal personer behövs vid varje arbetsinsats är det därför rimligt, med tanke på att man inte alltid har tid att hjälpa till, att få ihop en SMS-lista på runt 40–50 personer.

Är Du intresserad av att hjälpa till?

Anmäl dig till då snarast till:  info@rattviksgk.se eller 0248-510 30. Vid eventuella frågor ring mig direkt på telefon 070-652 86 16.

Med vänlig hälsningar
Magnus Hård av Segerstad, Banchef