Väst vann andra raka Rättvik Cup – firades på Bistro Apan

In 55+

Under onsdagseftermiddagen den 16 september spelades för andra gången Rättvik Cup.
Detta är 55+ vidareutveckling av den Ryder Cup-match vi tidigare spelade mot Leksands Oldboys.
Vår egen Cup spelas givetvis med både damer & herrar i en och samma klass.
Numera delar vi 55+ gänget geografiskt så enkelt uttryckt spelar Lerdalssidan mot Vikarbysidan.
Öst mot Väst i ett rent Ryder cup-upplägg, som i år spelades med åtta singelmatcher, tre bästbollmatcher och fyra foursomematcher.
Således totalt 15 poäng att spela om.
Lite lätt regn förgyllde eftermiddagen, som till att börja med var hyfsat spännande.
Väst-spelarna var ändå dom som taggat till bäst och vann med solklara 9,5 poäng mot Östsidans 5,5 poäng.
På kvällen var vi 23 som firade dagens batalj med en härlig flerrättersmiddag på Bistro Apan.
Det bjöds bl a på tacos, pizza och flera andra smarriga rätter.
Ett helt underbart ställe med generösa krögare och härlig atmosfär. Vi blev dessutom underhållna med en pingismatch i världsklass.
Öst laddar nu batterierna långsiktigt för en revanch nästa år, som kanske spelas redan under våren, då augusti och september redan har en rätt välfylld spelkalender!?!
Tack Lasse H som idogt roddade ihop spelschemat och Lisa som arrangerade kvällens samkväm.
ULF HAAK