Tredje segern i sommar för Hans

In 55+

Slaggolfen för 55+gänget torsdag 15 augusti artade sig till en märklig tävling.
Ingen av deltagarna spelade nämligen under sin spelhandicap.
Endast en spelare gick på den och det räckte till seger för nedtecknaren av dessa rader – Hans Bloom.

45 deltagare, varav åtta damer, ställde upp till spel.
Enligt många var väderförhållandena de bästa tänkbara för golf även om de dröjde längre än vad många räknat med innan daggen försvann från de fina gräsytorna.
Det var i alla fall lagom temperatur och nästan vindstilla.
Dagens flaggplaceringar vållade dock enligt uppgift en del bekymmer för många varför det noterades en hel del treputtar.
Strax innan andra bollen i vilken Mats Friberg, Lollo Friberg och singelhandicaparen Otto Sörlin gick tippade slutsegraren att de kanske skulle komma att utgöra topptrion.
Mats och Otto placerade sig högt upp på prisplats med 71 slag vardera netto men mellan dem kom Kjell Karlsson in på lika många slag netto och före den trion hamnade endast Hans Bloom.
Men att 70 slag netto skulle räcka till seger trodde vare sig han eller många andra.
– Alltid är det nån som går bättre än sin handicap, sas det.
Det skedde dock inte och det var nog första gången under den här säsongens tävlingar det ägde rum.
Än en gång visade sig alltså “museiklubborna” räcka till seger.
Det var för övrigt den tredje i sommar och alla har kommit i tävlingsformen slaggolf.
– Ja du behöver ju inte köpa nya klubbor när de där funkar så bra, konstaterade Hans Jax, en av vinnarens medspelare.
Vi får väl se hur det blir med den saken. Men tack för de orden Jaxen.

Resultat slaggolf 15 augusti: 1) Hans Bloom, 70 slag, 2) Otto Sörlin, 71, 3) Kjell Karlsson, 71, 4) Mats Friberg, 71, 5) Bo Liljegren, 72, 6) Lennart Karlsson, 73, 7) Hans Ollas, 73, 8) Torbjörn Hellén, 73, 9) Johnny Eriksson, 73, 10) Åke Rosengren, 73.

På bilden ses sex av de sju prisplacerade. Fr v Hans Ollas, Lennart Karlsson, Otto Sörlin, Hans Bloom, Kjell Karlsson och Bo Liljegren.