Tog andra raka torsdagssegern

In 55+

Augusti anno 2019 inleddes för ”55 plussarna” med slaggolftävling.
Många var också i gott slag.
Elva av deltagarna hade 71 slag eller bättre netto och av dem av dem var Hans Bloom “värst” med 66 slag och han tog därmed sin andra raka torsdagsseger.

Skribenten av dessa rader konstaterar kort och gott och ödmjukt att ”museiklubbor” fortfarande räcker långt i denna materialsport där snack om klubbor ofta går till överdrift.
Nåväl, torsdag 1 augusti ställde 47 deltagare, varav dock endast fyra damer upp till spel.
Det bjöds denna cruisingdag under Classic Car Week på strålande väder för golfspel med solsken och både med- och motvind.
Någon ”cruising” var det dock inte tal om ute på banan utan flertalet höll farten bra och hela tävlingen var klar på cirka fyra timmar.
Det spelades också bra golf vilket understryka av att en runda på par 70 netto ”bara” räckte till sjätteplats eftersom fem spelare såg till att spela bättre än sin handicap.
Kommande måndag och tisdag avgörs Siljan Open på Rättviks golfbana varför tisdagens sedvanliga poängbogey för 55+-gänget är inställd.
Å andra sidan åker några i det stora gänget till Klövsjö för att spela och för de som stannar hemma finns möjlighet att spela på banan i Furudals Bruk på tisdag.

Resultat, slaggolf 1 aug: 1) Hans Bloom, 66, 2) Roger Engholm 67, 3) Philip Hagberg, 68, 4) Lars Lindquist, 68, 5) Johnny Eriksson, 68, 6) Ulf Haak, 70, 7) Torbjörn Hellén, 70, 8) Hans Jax 70, 9) Marc Olsson, 70, 10) Mats Friberg, 71.

På bilden ovan ses segraren Hans Bloom i mitten omgiven av fr v Johnny Eriksson, Lars Lindquist, Roger Engholm, Philp Hagberg, Ulf Haak och “månadens stjärna i juli” Åke Rosengren.