Tage Blixt(rade) till – vann Dalagolfen

In 55+, Okategoriserade

Fjärde spelomgången av Dalagolfen för 50+ spelades onsdag 7 augusti i Mora.
I A-klassen dominerade Rättviks GK med fem spelare bland de sju bästa!
Tage Blixt vann överlägset på 64 slag netto närmast före tre klubbkamrater.

Spelare från Samuelsdal GK, Snöå GK, Rättvik GK, Mora GK, Dalsjö GK och Gagnef GK spelade på golfbanan i Mora.
A-klassen lockade 36 deltagare och i B-klassen deltog 32 spelare.
När andra spelomgången avgjordes i Rättvik blev det hemmasegrar i både A- och B-klassen genom Mats Friberg och Hans Jax.
Fast i Mora ville det sig inte riktigt för Jax medan Mats Friberg, som vanligt spelade bra och kom trea med 72 slag, lika många som klubbkompisen Arne Ohlson, som kom fyra.
Före sig hade de Kenneth Sjöblom med 71 och segraren Tage Blixt, som levde upp till efternamnet och bjöd på blixtrande spel då han noterade 64 slag netto, lika med åtta bättre än Morabanans par 72.
Förklaringen?
– Tidigare har jag böjt vänsterarmen i baksvingen. Nu hade jag armen rak och plötsligt gick allt bättre, säger Tage, som i och med det fina resultatet fick sin hcp sänkt med 2,4.

Dalagolfen i Mora, resultat A-klass: 1) Tage Blixt, Rättvik, 64, 2) Kenneth Sjöblom, do, 71, 3) Mats Friberg, do, 72, 4) Arne Ohlson, do, 72, 5) Hans Holmström, Mora, 73, …7) Staffan Forselius, Rättvik, 74, 20) Ulf Haak, do, 78, 29) Torbjörn Hellén, do, 83, 34) Hans Jax, do 87,

B-klass: 1) Hans Olsson, Mora, GK, 71, …9) Kerstin Nyström, Rättvik, 78, 10) Johnny Eriksson, do, 79, 15) Rolf Eriksson, do, 81, 22) Leif S Lundin, do, 86, 23) Hans Thors, do, 86, 29) Jan Johansson, do, 89,