Deprecated: Required parameter $wp_query follows optional parameter $args in /customers/5/c/c/rattviksgk.se/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-object.php on line 635 Storslam för hemmaklubben i Dalagolfen 50+ tävling – Rättviks golfklubb

Storslam för hemmaklubben i Dalagolfen 50+ tävling

In Nyheter

Dalarnas Golfförbund har sedan många år arrangerat en seniortour för Dalarnas golfklubbars 50+are. Länet är geografiskt uppdelat i två grupper, som inbördes spelar kvalificeringstävlingar på olika banor inför finalspelet.

Idag (15/6) spelades en av tre deltävlingar i norra gruppen på vår bana. Efter de tre deltävlingarna blir det ett gemensamt (båda grupperna) finalspel de 60 bästa i varje klass (A + B), i år på Avesta GK.

Dagens tävling lockade dock endast 37 deltagare, varav 16 i A-klassen och 21 i B-klassen. Kanske den dyra bensinen bidrar till att man drar sig för att resa runt ock spela på andra klubbar!?!

De två kommande deltävlingarna spelas på Snöå och i Mora under augusti månad. Mer detaljinfo på DGF:s hemsida och anmälan sker som vanligt på Min Golf.

Vår klubb visade idag framfötterna med seger i båda klasserna.

Leif S Lundin vann B-klassen med finfina 66 slag och Jan-Åke Ekberg vann A-klassen på 68 slag, med Lasse Hindriks som tajt tvåa med 69 slag.

Grattis till Er alla tre – mycket bra spelat!

RäGK hade idag totalt nio deltagare, vilket förvånar lite m h t spel på hemmabanan.

Kanske laddar många inför kommande helgs Bakslaget – världens enda 100-hålstävling?

Text och foto: ULF HAAK

På bilden ses vinnaren i A-klassen Jan-Åke Ekberg, Rättviks GK, omgiven av trean Kjell Redhe, Snöå GK t v och tvåan Lasse Hindriks, Rättviks GK.