Ryder Cup blev Rättvik Cup!

In 55+, Nyheter

Rättviks Oldboys har tidigare under flera år spelat en Ryder Cup-match mot Leksands Oldboys. Nu verkar det dock mer & mer svårt att hitta motståndare som törs ställa upp, så i år formade vi om denna match till en intern ”Ryder Cup” som vi nu kallar Rättvik Cup.

Vi delade upp stan i ett Östlag (Lerdalshöjdensidan) & ett Västlag (Vikarbysidan) & spelade måndagen den 9/9 en match mot varandra i Ryder Cup-format. Vi blev 19 spelare på varje sida, vilket resulterade i 3 st Bästboll-matcher, 3 st Foursome-matcher & 7 st Singelmatcher. En poäng per vunnen Match, som således också kan sluta oavgjord (då 0,5 poäng per lag).

Kl 13.00 spelade första bollen ut & när alla var i mål, så väntade en Aftergolf i restaurangen med en Antipastitallrik för dom hugade. De flesta av oss åt, under mycket & kul eftersnack till dagens spel. Vi var nog alla överens om att detta skall bli en årligt återkommande tradition. Tack Lasse Hindriks, som kläckte idén med denna internmatch.

Lasse hade också fixat en fin Rättvikshäst, som kommer att bli Vandringspriset. Denna första Rättvik Cup slutade efter jämnt spel med att Västsidan vann med 7,5 poäng mot Östsidans 5,5. Grattis Väst till segern & börja redan nu vässa inför nästa års revansch!

Förhoppningsvis blir vi då ännu fler deltagare, då det finns rejält utrymme för att utöka detta trevliga Matchspel.

Tack alla som var med & ha en fin golfhöst! / 55+styrelsen