”Rory” har hittat formen – andra segern på två dagar

In 55+

Det blev säsongsrekord hittills i antal startande i 55+ sektionens golftävlingar när det spelades poängbogey tisdag 21 juni.

Dessutom sköt två spelare hela 41 poäng varför spelhandicap ännu en gång avgjorde segerstriden.

Den togs hem av självaste sektionsordförande Ulf ”Rory” Haak.

– Två segrar på två dagar, konstaterade ”Rory” nöjt efteråt.

Jo minsann.

I par med Lasse Hindriks vann ”Rory” under helgen den 36:e upplagan av Bakslaget på Rättviks golfbana.

Han och Lasse snittade exakt 20 poäng per 10-hålsrunda när de landade på 200 poäng i den anrika 100-hålstävlingen.

Härmed ett stort GRATTIS till de båda för den bedriften.

För en sådan är det helt klart.

Inte minst med tanke på alla mil och all tid det tar att genomföra Bakslaget , som avgörs med sex singelronder och fyra foursome.

Att Lasse Hindriks har varit i form en bra tid är välkänt bland oss 55+are och uppenbarligen har nu även Ulf Haak hittat den.

Tisdagens poängbogey lockade 41 deltagare, varav fem kvinnor.

Ulf Haak startade i första bollen klockan 8.00 med Arne Ohlson.

”Rory” lyckades skjuta poäng på alla hål. Några till lyckades också med det, bland andra Åke Angantyr och Hasse Jax, som båda sköt in sig bland de sex pristagarna.

Bland dem hamnade även två av kvinnorna, Kerstin Hed och Elisabeth Piehl.

Åtta deltagare sköt 36 poäng eller mera och det sattes dessutom troligen rekord i antal birdies, hela 18 stycken!

Flera spelare sköt två ”fåglar”.

Resultat poängbogey 21 juni: 1) Ulf Haak, 41, 2) Kerstin Hed, 41, 3) Åke Angantyr, 39, 4) Hans Jax. 39, 5) Calle Nord, 38, 6) Elisabeth Piehl, 38, 7) Torsten Johansson, 37, 8) Ulf Sundell, 36, 9) Kjell Karlsson, 36, 10) Rolf Nilsson, 35.

På bilden ses de sex pristagarna. Fr v Calle Nordh, Elisabeth Piehl, Åke Angantyr,Kerstin Hed, vinnaren Ulf ”Rory” Haak och Hasse Jax.