Rättviks Bar & Kök ett lyft för golfbanan

In Okategoriserade

Restaurangen vid Rättviks golfbana har fått en rejäl ansiktslyftning.
Detta tack vare krögarparet Mirre Abel och Pernilla Grevius, som driver bygdens senaste tillskott i krogvärlden – Rättviks Bar & Kök.
– Det ska vara trevligt att vistas här, framhåller Pernilla, när dagens lunchservering börjar lida mot sitt slut.

Pernilla och Mirre slog upp portarna till Rättviks Bar & Kök den 1 maj efter att lagt ned mycket eget jobb och investerat en hel del på att fräscha upp lokalerna.
– Det blev mer än vi trodde faktiskt. Det var ju som en skolmatsal här tidigare, säger Pernilla.
Det har fejats och målats i lokalerna, som även fått ny bardisk och ny inredning.
Nyligen kom även den fina glasinramningen med skjutglasdörrar på uteserveringen på plats.
– Det var klubben som beslutade glasa in verandan när vi visade att vi ville satsa ordentligt på det här.

Pernilla Grevius är helt färsk i krogbranschen.
Hon har ett mångårigt förflutet inom Statoil, numera Circle K, där hon jobbat med olika saker både på huvudkontoret i Stockholm och de senaste åren på bensinstationen i Rättvik.
Mirre Abel är å sin sida rutinerad i branschen.
På 1990-talet drev han egen krog i Stockholm och under senare år har han jobbat på flera krogar i Rättvik och i Siljansbygden.
Fast idag serverar han och Pernilla en fisk- och en kötträtt varje dag för lunch till golfare och andra besökare, som även kan välja mellan olika sallader och vegetariska rätter.
Och Pernilla trivs redan i sin nya miljö.
– Verkligen. Det är så kul här med alla gäster som visat oss stor uppskattning.

Hur har säsongsstarten på golfbanan varit?
– Den har varit ganska lugn. Inte så mycket folk än men vi tror att sommaren kommer att bli jättebra och vi har redan haft en jättetrevlig medlemstillställning.
Det sistnämnda är nånting Pernilla och Mirre hoppas mycket på framöver eftersom de tänker ha Rättviks Bar & Kök öppen året runt.
– Vi hoppas verkligen att det går att ordna medlemsträffar även “off season” för golfspelande. Vi kommer även att ordna trubaduraftnar och en del annat.

Pernilla har heller inget förflutet i “golfsvängen” men Mirre har spelat fast hinner med så mycket numera.
– Han har till och med gått caddie åt Ballesteros, avslöjar Pernilla.
Just det, spanjoren Seve Ballesteros, som bland annat vann Scandinavian Enterprise Open, numera Scandinavian Masters eller Nordea Masters, tre gånger innan han avled 2011.
HANS BLOOM

Fotnot: Verksamhet hos Rättviks Bar & Kök kan följas på dess sida på Facebook.