RäGK 55+ Open

Olof Hansols, segraren av premiärupplagan av RäGK 55+Open,omgiven av övriga pristagare bakom Jan-Åke Ekberg, Staffan Forselius, Kent Wikars, Ulf Sundell, Hans Bloom och Anders Kallur.

Olof Hansols premiärvinnare

Premiärupplagan av Rättviks Golfklubbs 55+ Open, Sveriges enda fyradagarstävling för seniorer, avgjordes på Rättviks golfbana 20-23 augusti. Olof Hansols vann med åtta slag tillgodo på tvåan Ulf Sundell, som å sin sida tog hem scratchsegern från röd tee (utslagsplats) medan Anders Kallur, Dalsjö GK, tog motsvarande seger från gul tee.

Premiärtävlingen var öppen för spelare från klubbar i Dalarna och lockade 42 deltagare varav sex damer. 30 spelare fick delta i finalrundan söndag 23 augusti. Inför den skaffade sig Olof Hansols en ledning med fem slag.  Tillsammans med Hans Bloom och Staffan Forselius gick Olof i ledarbollen och ”visade vägen” hela rundan med stabilt spel då han för tredje dagen i följd sköt under sitt spelhandicapnetto och drygade ut sin ledning till medspelarna och övriga.

Ulf Sundell, som under tävlingens gång gjorde en hole in one, spelade åter fint och knep andra platsen tätt följd av Staffan Forselius, som kom trea tack vare bättre sista 36 hål än fyran Hans Bloom.

Det var förstås en mycket glad segrare, som tog emot presentkort till Dalhalla och det instiftade vandringspriset, en Rättvikshäst, av tävlingens initiativtagare Ulf Haak. Olof Hansols hyllade i sitt segertal arrangörsstaben och tävlingen som helhet och uttryckte en förhoppning om en fortsättning. Det gjorde även scratchpristagarna (ingen handicap räknas) Anders Kallur och Ulf Sundell.

— Vi alla, tillsammans med våra funktionärer, greenkeepergänget och Rättviks golfklubb, har nu lagt grunden till en tävling, som jag hoppas blir en långlivad tradition, säger Ulf Haak.

Text: Hans Bloom

Vill du se årets inbjudan klicka här