Premiären för Kôllslaget blev lyckad

In Okategoriserade, Oldboys

Det bjöds upp till “Rumble i valstakt” hos Rättviks Golfklubb onsdag 5 juni.
Fast det var inte pardans på banan utan premiär för Kôllslaget, det i år inledda utbytet mellan 55+ damerna i RGK och Leksands GK.

– Tyvärr kom bara tre från från Leksand men alla som var med tyckte det här var jätteskoj, säger Marianne Lundin, som höll i arrangemanget med Lisa Kallur.
Lisa var själv med och spelade i ett av de lag som började spela på onsdagseftermiddagen
Den ursprungliga tanken var två spelare från vardera klubben i varje lag men det blev alltså inte av.
Undrar ni hur en Rumble i valstakt går till?
Jo på följande vis:
Alla i laget spelar poängbogey fast endast bästa resultatet räknas på hål 1, på hål 2 räknas de två bästa resultaten och på hål 3 de tre bästa.
Därefter börjas det om med bästa resultat på hål 4, två bästa på hål 5, tre bästa på hål 6 och sen rullar det med tre hål i taget, valstakt, till hål 18 då alla fyra resultate i laget skrivs in.
Sedan summeras hålens resultat och bästa resultat vinner.

– Vi kommer att ha en Rumble i valstakt för både oldboys och damer i höst, berättar Marianne Lundin.
Vad gäller Kôllslaget blir det en till sådan tävling i september, fast då i Leksand.

Resultat premiärtävlingen av Kôllslaget 2019: 1) Lag Berit Lindh, 78 poäng (Berit Lind RäGK, Kerstin Lasses, Leksands GK, Elisabeth Piehl, RäGK och Carina Perjons Lundberg RäGK), 2) Lag Kerstin Hed, 78 poäng men med sämre resultat på sista nio hålen, (Kerstin Hed, RäGK, Berit Widholm, Leksands GK, Viviann Eriksson, RäGK och Kerstin Hedh, RäGK) 3) Lag Inga-Britt Andersson, 67, (Inga-Britt Andersson RäGK, Gunilla Johansson Leksands GK, Birgitta Lagestam RäGK och Lisa Kallur, RäGK, 4) Lag Karin Wikzell, 66 (Karin Wikzell, Susan Laggar, Elisabeth Michanek, Åsa Nilstam, alla RäGK).

Bildtext: Segrande laget fr v Carina Perjons Lundberg, Elisabeth Piehl, Kerstin Lasses och Berit Lindh.