Premiär för 72-hålstävling för 55+:are

In 55+, Nyheter

– Det här är garanterat Sveriges enda seniortävling under fyra dagar för damer och herrar med cut efter 54 hål.
Säger Ulf Haak om RäGK 55+ Open, som arrangeras för första gången på Rättviks golfbana 20-23 augusti.

Premiärtävlingen vänder sig till golfspelare äldre än 55 år, som är medlemmar i någon golfklubb i Dalarna.
Anmälningstiden är öppen 1-31 juli.
– De 60 först anmälda är garanterade plats, berättar Ulf Haak, ordförande för 55+ kommittén i Rättviks GK och själv initiativtagare till den unika tävlingen.
Idén till den kläckte han redan för 19 år sedan då han började spela golf i Stockholm.
– Jag ville spela en tävling som de ”stora grabbarna” med cut men klubben där jag då spelade nappade inte.
En tid senare flyttade Ulf till byn Lenåsen i Rättvik fast tävlingsidén fick dock bida sin tid i hans nya klubb.
– Jag ville bli lite varm i kläderna först. Till slut lade jag fram idén för klubbchefen Magnus Eriksson. Han tände och presenterade iden för klubbstyrelsen som gav klartecken.
– Det känns jättebra, sa Ulf, när han tillsammans med tävlingsledaren Benny Nyström, Lasse Hindriks, Åke Mårs och Åke Rosengren, finslipade detaljerna kring RäGK 55+ Open.
Den avgörs om minst 30 spelare anmäler sig till start torsdag 20 augusti.
Tävlingen är öppen för spelare med max hcp 36 och som har registrerat minst fem rundor i GIT (Golfens IT-system) under 2020.
Tävlingen spelas med handicap i en enda klass.
Alla deltagare är garanterade spel under 54 hål varefter det sker en så kallad cut och cirka två tredjedelar av deltagarna går vidare till finalrundan söndag 23 augusti.
Utöver vandringspris till vinnaren utlovas ytterligare fina priser till de främsta.
– Tanken är att tävlingen ska bli en tradition. Första året har vi vänt oss till dalaklubbarna men sen kanske vi vänder oss till alla golfspelare i Sverige, säger Ulf Haak.
HANS BLOOM