Peter Juhlin och Stefan Birath överlägsna bland 92 lag

 In Nyheter

92 tvåmannalag, med andra ord 184 spelare.
Bäddat för hård strid?
Icke. Duon Peter Juhlin, Grönlund GK, och Stefan Birath, Hofors GK, var i särklass bäst när de vann Siljan- och Enåbadets Pris på fantastiska 51 poäng.

Rättviksveckans femte speldag på torsdagen gällde gällde fyrboll-bästboll poängbogey och det var “lapp på luckan” vad gällde maximalt antal deltagande lag.
Startlistan var fylld av fyrbollar från klockan 06.30 till 14.00 och spelarna möttes under förmiddagen av ganska kyligt väder.
Ett väder som under eftermiddagen övergick i regn.
Det tävlades endast i en klass och som väntat noterades höga poäng.
Inte mindre än 47 lag sköt 40 poäng eller mera.
Peter Juhlin och Stefan Birath med sammanlagt spelhandicap (SHCP) på 26, startade i fjärde bollen redan klockan 7.00 och när de kom i mål på hela 51 poäng gick förstå snacket att det skulle räcka långt.
Jomenvisst.
Det räckte till seger med tre poäng tillgodo på duon Jonas Ribbing, Strängsnäs, GK och Per Abrahamsson, Ängsö, SHCP 41 som i sin tur var en poäng före hemmaparet Johnny och Vivian Eriksson, SHCP 49, som sköt 47 poäng.
De överlägsna segrarna hade för övrigt 27 poäng efter nio spelade hål medan de två närmaste lagen hade 25 poäng vardera.

På bilden från vänster de främsta i Siljan- och Enåbadets Pris, Johnny och Viviann Eriksson, Stefan Birath, Jonas Ribbing och Per Abrahamsson. Peter Juhlin var ej närvarande vid prisutdelningen.

PDFSkriv ut
Senaste nyheter

Start typing and press Enter to search