Ordförande har ordet

In Okategoriserade

Hej!

Det har varit en oerhört mild vinter i år och vi är väl flera som är sugna på att komma ut och spela på banan när den redan nu ser så fin ut. Vi hoppas på att det inte blir för stora bakslag, det är trots allt ganska långt kvar på vintern rent kalendermässigt. Mycket kan fortfarande hända vilket de senaste dagarna är ett bra bevis på.

I styrelsen har vi det senaste året haft ett intensivt arbete med några punkter som varit och fortfarande är rent avgörande för klubbens framtid. Vi tampas varje år med vikande medlemssiffror och har jobbat med att hitta nya vägar för att attrahera golfare att komma till oss och framför allt att se till att ni som är medlemmar inte vill lämna klubben. Vi har nu på årsmötet klubbat igenom lite förändringar angående medlemskap som vi tror kommer i ett första steg stoppa medlemsraset och sen på sikt, i kombination med andra åtgärder öka upp antalet medlemmar i klubben.

En annan och helt avgörande punkt som nästan tog hela förra året i anspråk var att undersöka och granska klubbens möjligheter att använda oss av Rättviks Golfby AB som ett driftsbolag för Rättviks Golfklubb och därmed frigöra en hel del ekonomiska medel, framför allt när det gäller momsen. När vi hade rett ut alla begrepp och granskat de mallar och råd från andra golfklubbar samt Golfförbundet tog vi beslutet att lägga över driften till Golfbyn från och med den 1: a januari 2020. Vi är övertygade om att det blir bra för klubben både på kort och framför allt lång sikt.

Vi jobbade även hårt med att hitta en ersättare till vår kära Greenkeeper Mats Ljunggren som valt att efter 40 år på klubben gå i pension nu till hösten. Det är inte lätt att ersätta så mycket erfarenhet som Mats besitter och vi har nu efter noggrant urvalsarbete valt att satsa på Andreas Mullborn som ny ansvarig för banskötseln. Anderas har trots sin unga ålder jobbat många år på golfbanor och har ett stort intresse för grönytor och golfbanor. Hans tekniska kunskaper är stora och vi tror att Anderas tillsammans med Magnus Hård kommer bilda ett superbra team att ta hand om vår kära bana.
Till deras hjälp kommer vi satsa på ny teknik gällande bevattningssystemet så att det blir mer effektivt och mer lätthanterligt.

Vi kommer också att erbjuda medlemmar och gäster ytterligare möjligheter till träning och utbildning samt aktiviteter. Tanken är att vi kommer anställa en person som ska komplettera Magnus Ahlgren i hans jobb som Headpro. Den personen kommer dessutom jobba hårt med medlemsrekrytering och medlemsvård. Till viss del kommer tjänsten även innebära att jobba i kansliet samt vara med och planera gruppträningar och resor. Vi tror och hoppas på att om vi hjälper medlemmar och gäster att bli bättre på att spela golf och ger dem mera möjligheter till att umgås med andra golfare på klubben genom träning och aktiviteter, tävlingar och resor, så kommer intresset för golf att öka!

Vi tackar Christer Gellerstam som efter ett stort antal år i styrelsen nu tackar för sig och lämnar sin plats. Nya styrelsemedlemmar är Torsten Stööph och Olof HansOls, och vi hälsar dem varmt välkomna! Styrelsen kommer under 2020 bland annat jobba med att fastställa en värdegrund samt en långsiktig hållbar verksamhetsplan.

Har ni något ni funderar på eller vill fråga oss om så är ni hjärtligt välkomna att kontakta mig direkt eller genom kansliet på styrelsen@rattviksgk.se. Vi har vårt nästa styrelsemöte den 18/3 och kommer då fastställa datum för vårens samtliga möten och lägga ut dem på hemsidan.

Önskar er alla en bra säsong!

Niclas Björklund