team-rttvik_0

Rättvik Cup 2022, årets interna klubbmatch!

Då årets Rättvik Cup Spelas redan onsdagen den 11/5, är det bråttom med att anmäla sig. Anmälan är nu öppen på Min Golf, så hoppas att vi blir många som vill starta upp säsongen med detta ”prestigemöte”. Vi behöver också lite tid för att sätta upp rätt lag på respektive sida! Bäva månde ”Väst”!

Rättviks Oldboys har under många år spelat en klubbmatch mot Leksands Oldboys, som genomförts enligt Ryder-Cup modell, med greensome, bästboll och singelmatcher. Tyvärr så har Leksand de senaste åren inte fått ihop något lag, så fr o m 2019 så därför spelar vi istället en intern ”Ryder Cup” på hemmabanan, vilken kallas Rättvik Cup. Vi delar in oss i ett Rättvik Öst mot ett Rättvik Västlag, där givetvis också våra damer är välkomna. Tänk en linje från vår jv-stn till Furudal. Bor Du öster om denna spelar Du med Östlaget (Lerdalssidan), & bor Du väster om denna linje, spelar Du med Västlaget (Vikarbysidan). Anmälan görs som vanligt på Min Golf. Vi strävar givetvis för att så många som möjligt vill vara med, men vi behöver av naturliga skäl bli lika många på varje lag. Vid behov så tar 55+ styrelsen ut lagen för jämn antalsfördelning till matcherna. Förhoppningsvis blir detta en kommande tradition! 2022 spelas tävlingen redan onsdagen den 11/5. Låt oss detta år slå nytt deltagarrekord – varmt Välkommen!

Resultat från tidigare tävlingar visas nedan:

Rättvik Cup 2019, 2020 & 2021 – Väst har vunnit alla tre! I år är det dags för Öst!

Ryder Cup 2018 blev inställd., p g a att Leksand inte fick ihop ett lag.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2017 på Rättviks GK.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2016 på Leksands GK.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2015 på Rättviks GK.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2014 på Leksands GK.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2013 på Rättviks GK.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2012 på Leksands GK.

Resultat från Ryder Cup-matchen 2011 på Rättviks GK.