Oldboys kämpade väl på fjällsluttningarna

In 55+

Vi var tio förväntansfulla oldboys som i måndags (16/8) styrde bilarna norrut mot Klövsjö för den 9:e Fjällcupen, som vanligt mycket väl arrangerad av Rolf Eriksson.
Några av oss fikade traditionsenligt på häftiga Café Cineast i Sveg, innan vi landade på Klövsjö Vemdalens GK för att spela ut strax före lunch.

Då det regnat en hel del och även kom några droppar under rundan, så var banan blöt och tungspelad, men i övrigt i mycket fint skick.
Då deras 18 vackra hål sträcker sig upp och ner längs fjällväggen var det några gubbs som valde golfbil, medan de flesta utav oss kämpade per fot. Det är här lätt att ha mer fokus på vyerna än perfekta svingar.

Efter avslutad första runda körde vi några få km till Klövsjö Fjällhotell, där vi var inkvarterade i dubbelrum i deras nybyggda flygel med utsikt mot skidpisterna.
Efter lite ”after-golf” på en av balkongerna serverades en mycket god två-rättersmiddag. Menyn för dagen bestod av en rikliga antipasti-tallrikar med såväl chark som fisk. Bra och trevlig service av vår italienske servitör, som också blandade våra Irish Coffee m m.

Inga problem med sömnen efter denna dag och efter frukost tillbaka till klubben för tourens finalrunda. Vi spelade då ut i omvänd resultatordning, vilket innebar att Mats F, Janne J & undertecknad spelade ledarboll bakom övriga. Vi fick även denna dag några droppars regn, men inte mer än dessa Rättviks-vikingar lätt skakar av sig.

Resultaten var rätt lika dag 1 och 2, men en hel del omkastningar mellan vilka som spelade bra respektive runda.
Mats ”mitt i banan” Friberg dominerade dock båda dagarna med tröttsamt långa och spikraka drives, vilket man har en del nytta av däruppe.
Med 176 slag brutto och 154 slag netto vann han överlägset – GRATTIS Mats!!!

Tvåa totalt blev Lasse Hindriks med 160 netto och trea blev Janne Jonsson med samma score – grattis även till er.
Komplett resultatlista finns på vår anslagstavla på klubben.

Ett Bamsetack från oss alla till dig Rolf, som roddar denna tour så förtjänstfullt och dessutom nu siktar på ett 10-årsjubiléum nästa år.
Det är en ynnest att få bli serverad en sådan här Fjälltour klappad och klar. Hoppas därför att vi blir ännu fler nästa år!
Tack grabbar för en härlig tour
Uffe

På bilden ses hela startfältet