”Nya” banan beröms av deltagarna i RäGK 55+Open 2022

In 55+

I årets upplaga av RäGK 55+Open testas en ny bansträckning
Den tycks gillas av deltagarna.
– Mycket bra. Så här borde den alltid vara, tycker Staffan Forselius från hemmaklubben

Sveriges enda seniortävling med cut efter tre ronder gäller slaggolf för herrar och damer i gemensam klass och spelas med handicap.
I år var den öppen för seniorer i hela landet och den fjärde upplagan av tävlingen lockade 40 deltagare varav tre fjärdedelar från Rättviks Golfklubb
Under de två inledande 18-håls rundorna bjöds deltagarna på strålande väder.
De bjöds också på en annorlunda bansträckning, som även gäller alla övriga som spelar banan 25-28 augusti.
Istället för start på hål 1 är starten förlagd till hål 9.
Vilket innebär att det görs en kort paus efter tio spelade hål, och att ronden avslutas på hål 8, som av många anses vara ett ”signaturhål” med out of bounds på Hedslundsvägen och inspel mot green över vatten.

Nyordningen tycks gillas.
– Lite ovant kändes det. Har ju bara gått en halv runda men man kanske vänjer sig, menade Sven-Erik T Sjöström, RäGK, när vi träffades på hål 11 (hål 1). (bilden här intill).
– Fantastiskt bra, sa Jan B Andersson, HaningeStrand GK, som spelat banan i Rättvik tidigare.

Det har däremot inte Hans Nylander, Viksbergs GK, i närheten av Södertälje, som trots det tog ledningen direkt efter första ronden på torsdagen.
En ledning han behöll även efter andra ronden.
Svårt för dig att säga om nåt om ”nya” banan kanske?
– Det är klart. Kan ändå konstatera att den här bansträckningen är bättre än den vanliga. Lite ovant förstås att börja med ett par 3 hål men avslutningen med par 5-hålet är ju kul.
Vad tycker du i övrigt om banan?
– Fantastiskt kul bana, som är i bra skick. Inte så lång som vi är vana vid i Stockholmstrakten men den är ju ändå ganska knepig, menas Hans Nylander (han på bilden här intill)
Hemmaspelaren Staffan Forselius brukar delta i 55+sektionens tävlingar och klargjorde vad han tycker om den bansträckning som testas under fyra dagars spel.
– Mycket bra. Så här borde det alltid vara.

På bilden ovan sänker Staffan Forselius en putt för par på hål 11, normalt hål 1, under överinseende av Christina Kobdock Haak och Elisabeth Piehl.

På stora bilden puttar Anders Kallur under överinseende av Lasse Larsson och Kenneth Sjöblom.

Resultat: Kolla på Golf.se/Min Golf.