Med tre klubbor plus putter tog Gunnar Friberg sin andra seger

In 55+

Tre klubbor plus en putter fanns i golfbagarna när det spelades poängbogey tisdag 24 augusti.
En utmaning för alla och visst gav det utslag för resultaten.
Endast två spelare lyckades gå i mål på eller bättre än sin spelhandicap.

Det var andra gången denna säsong det bjöds upp till spel med tre klubbor och en putter men första gången var innan coronarestriktionerna lättades och då tävlades det inte varför en del trots allt tilläts spela med fler klubbor.
Den här gången fick deltagarna tänka till när det gällde att välja spelvapen och naturligtvis skiljde sig dessa åt en hel del.

Det bjöds på fint höstväder och daggvåta fairways och green när 37 deltagare kom till start, bland dem återfanns sex damer.
Det var också ytterst nära att en av dem vann.
Men Kerstin Heds putt för bogey på sista hålet smet förbi och hon fick nöja sig med en fin andra plats.
Kerstin sköt 15 poäng under de inledande nio hålen och spelade upp sig ordentligt på de avslutande nio då hon sköt 21 poäng.
Det gjorde även Gunnar Friberg, som därmed kom i mål på 37 poäng och tog hem sin andra seger i säsongens tisdags-och torsdagstävlingar.

Dagens Göran Zachrisson: ”Fransmannen har ungefär lika långt till green som det är mellan Göteborg och Örebro, fast tvärtom!”

Resultat poängbogey 24 augusti: 1) Gunnar Friberg, 37 poäng, 2) Kerstin Hed, 36, 3) Mikael Abelin, 35, 4) Lollo Friberg, 34, 5) Hans Lindh, 34, 6) Lars Hindriks, 34, 7) Conny Lindquist, 34, 8) Göran Waldermark, 32, 9) Kjell Karlsson, 32, 10) Rolf Eriksson, 32.

På bilden ses de sex pristagarna. Fr v Lars Hindriks, Lollo Friberg, Hans Lindh, Kerstin Hed, Gunnar Friberg och Mikael Abelin.