Matti Lindberg bäst med fyra klubbor

In 55+

Tre klubbor och putter var vad som gällde när ”55-plussarna” spelade slaggolf torsdag 22 augusti.
Många bra resultat noterades.
Allra bäst spelade Matti Lindberg, som vann på finfina 67 slag netto.

”Man behöver ju inte så många klubbor” hördes flera av deltagarna säga efteråt sedan de spelat lika bra golf med fyra klubbor som med fullt set, 14 klubbor, i bagen.
Dimman hängde lågt över banan när torsdagstävlingen inleddes och det tog en bra stund innan det var daggfritt på slagfälten.
43 deltagare ställde upp och av dem var nio kvinnor.
Bäst av dem lyckades Elisabeth Piehl, som för övrigt gick i samma boll som segraren Matti Lindberg.
– Nu är jag nöjd med mig själv. Det brukar jag vara mest när jag springer men inte så ofta i golf, sa en leende Elisabeth, efter att ha skjutit 69 slag netto.
Det var dock upp till henne och övriga tre som sköt under banans idealresultat 70 att sänka sin handicap eftersom tävlingen inte var handicapgrundande.
Matti Lindbergs segervapen utöver putten?
– Jag hade en träfemma, en rescue och järnåtta, berättade han under prisutdelningen, då han tackade för en trevlig tävling.
Samtidigt kunde övriga konstatera att Matti nu sällat sig till samma vinnarskara i vilken hustrun Barbro Jåfs, tog plats i början av augusti.
Paret bor i Falun men bor i husvagn i Rättvik sommartid och de berättar att de trivs fint i golfklubben och delta i tisdags- och torsdagstävlingarna för klubbens 55+ medlemmar.
HANS BLOOM

Resultat slaggolf 22 aug: 1) Matti Lindberg, 67 slag, 2) Hans Lindh, 69, 3) Thomas Lundh, 69, 4) Elisabeth Piehl, 69, 5) Lollo Friberg, 70, 6) Staffan Forselius, 71, 7) Hans Bloom, 71, 8) Christer Hedlund, 72, 9) Berit Lindh, 72, 10) Ulf Sundell, 73.