Mats Friberg blev även singelmästare

In 55+

– Grattis Mats!
”The winner takes it all”.
Mats Friberg gjorde skäl för smeknamnet ”Mitt i banan” när han vann 55+ sektionens singelfinal 2021 mot Hans Bloom med 2/1 och därmed blev segrare i årets båda matchspelstävlingar.

Singelfinalen spelades onsdag 22 september i bra väder.
På sin väg fram till finalen hade Mats Friberg besegrat följande: Eva Hindriks 4/3, Christer Hedlund 1/0, Staffan Forselius 1/0 och Thomas Hedlund 7/5.
Noterbart från de matcherna är att både 1/0 vinsterna kom efter särspel.
Skribenten av dessa rader hade följande resultat fram till finalen: Åke Mårs 2/1, Tage Blixt 2/0 och Lars Hindriks 1/0.
Mest noterbart från de matcherna är att Tage Blixt ledde med 4/0 efter tolv hål.

Inför finalen var Mats Friberg aningen orolig därför att han efter poängbogeytävlingen dagen innan upptäckte att hans driver brutits av då han la in utrustningen i bilen.
Skulle han tvingas spela med sin gamla ”9,5-gradare”?
Frågan fick sin lösning då han fick låna en 10,5 gladare av Lars Hindriks.

Mats Friberg med spelhandicap 11,7 spelade från gul tee i finalen medan övertecknad, med spelhandicap 15,5, sköt från röd tee.
Ingen hade slag på den andre och det blev en mycket jämn och välspelad match.
När den var avgjord hade Mats Friberg vunnit fyra hål och motståndaren två.
– Nu har jag kopplat greppet, sa Mats, sedan han vunnit hål 4.
Han följde upp med att vinna även hål 5 varefter jag lyckades vinna hål 7 och sedan kvittera på hål 10.
Därefter delades tre hål varpå nerverna tycktes inverka för båda på hål 14, som Mats ändå vann trots tre puttar.

Matchavgörandet kom på hål 17.
Jag sköt tredje slaget i vattnet varefter ”Mitt i banan” Friberg svarade för ”shot of the day” då han från drygt 100 meter sköt sitt tredje slag spikrakt till 20 cm från hål!
Återstod inget annat än att säga:
– Grattis Mats. Suveränt spelat.
– Tackar. Jag tycker det var extra kul att vi båda spelade bra golf, svarade Mats, som tidigare i somras vann matchspel för lag i sällskap med sin bror Gunnar.

Mats Friberg t v gratuleras till segern i matchspel singel av övertecknad.
FOTO: ULF HAAK