Mats Blom sköt en “örn” och vann

In 55+

Från näst sist till etta är steget ibland inte långt.
I alla fall inte i golf
Mats Blom kan ge besked efter ha vunnit slaggolfen för 55+ gänget torsdag 4 juli.

I början av veckan tog Mats, med spelhandicap 12, en lektion av klubbens pro Magnus Ahlgren.
Dagen efter blev det ridå ner.
Mats kom på 37:e plats av 38 spelare när 55+ gänget spelade poängbogey efter att enligt egen utsago svarat för årets sämsta runda.
Lektionsresultatet och revanschen kom två dagar senare då 23 herrar och tre damer ställde upp till spel i kyligt sommarväder och stundtals lätt regn.
Mats noterade par 35 netto efter första nio hålen men var trots det fem efter Tage Blixt, som gick i samma boll.
Fast på hål 10 (par 4) tog Mats in fyra slag direkt då han gjorde en eagle (två slag under par).
Bollen låg i ruffkanten cirka 115 meter från hålet efter utslaget och Mats valde en järnnia.
Perfekt träff. Bollen rakt över kullen mot flaggan.
Men var landade bollen?
– Kolla i koppen, den måste vara där, sa hans medspelare.
Mycket riktigt. Där låg bollen.
– Det var kul, säger Mats, som efter det fortsatte spela inspirerat medan Tage Blixt tappade sitt fina spel.
Mats Blom blev för övrigt ensam av deltagarna att spela under banans par netto vilket medförde ytterligare en liten sänkning av handicap.

Resultat torsdag 4 juli, 1) Mats Blom, 68, 2) Calle Nord, 70, 3) Lollo Friberg 71, Ulf Haak, 73, 5) Kenneth Sjöblom, 73, 6) Göran Waldermark, 74, 7) Hans Bloom, 74, 8) Åke Rosengren, 74, 9) Hans Ollas, 75, 10) Staffan Forselius, 75.

På bilden ses tätkvartetten med fr v Ulf Haak, Mats Blom, Calle Nord och Lollo Friberg.