Lyckad Oldboys Challenge 2021 i miniformat i Portugal

 In 55+

Den 4:e upplagan av RäGK Oldboys Challenge skulle från början ha spelats våren 2020 på Thracian Cliffs vid Svarta Havet.
Men så bröt pandemin ut och vi har p g a denna fått boka om flera gånger.
Nu spelades touren istället på Troia GC utanför Setubal, en timmes bilresa söder om Lissabon.

Vi blev en liten skara på bara tre herrar, då osäkerheten med pandemin och kanske också älgjakten gjorde att merparten av gänget nu hoppade av.
Staffan Forselius, Jan Carles och undertecknad fick hur som helst en jättekul och molnfri vecka, med spel under sex dagar på tre olika banor.
Hemmabanan Troia GC är helt fantastisk med en trixig layout precis vid Atlantkustens vågor. Vinden gjorde rundorna ännu mer spännande och värmen, 28-32 C, tog nästan musten ur oss.


Jan Carles slår ut på Troia GC.

Vi spelade också på Montado GC och Quinta do Peru, som båda ligger ungefär halvvägs norrut till Lissabon. Montado en öppen parkbana och QdP en betydligt mer spännande dito, lite kuperad och med betydligt mer variation på hålen.

Vi bodde bra på ett av hotellen i denna lilla resort, som ligger på en udde tvärs över viken från Setubal. Bra resmål då lågsäsongen gjorde att vi hade gott om utrymme såväl på banorna som på restaurangerna.

Jag fick dessutom glädjen att uppleva mitt livs 4:e eagle på Troias 18:e, ett par 5 avslutningshål på 448 m med upphöjd green, där bollen trillade i på mitt inspel från ca 165 m. Alltid spännande att komma fram till en green och hitta bollen i koppen.


Nöjd sektionsordförande efter sin fjärde eagle

Tack Staffan och Janne för en härlig vecka.
Nu får vi se var nästa Oldboys Challenge spelas 2022. Förhoppningsvis får vi då lite lugnare omständigheter och kan återigen bli runt 10 deltagare.

Cheers och ha fina höstveckor.
/Uffe, OC Champ 2021

PDFSkriv ut
Senaste nyheter

Start typing and press Enter to search