Verksamhetsberättelse för Damkommittén 2017

Nyhet för året var att vi utökade samarbetet med Oldboyskommittén. Vi har spelat tisdagar och torsdagar med Oldboysen, men spelat i Dam/Herrklass. Det har varit ett givande samarbete som kommer att utvecklas ytterligare under kommande säsong 2018.

Årsmötet den 27 januari inledde säsongen och 15 damer kom för att delta i årsmötes-förhandlingarna och en stunds samvaro med kaffe. Styrelsen meddelade att den vill avgå till nästa år och vädjade om förslag på ersättare. Ordförande redogjorde för det nya samarbetet med Oldboyskommittén.

Upptakten den 7 maj lockade 31 damer att komma för fika med information, teknikövningar med Magnus Ahlgren, lunch och spel på banan. Positiv start på säsongen men tyvärr har det sen visat sig att det varit färre som under året spelat på våra tävlingar.

Måndagsgolfen har haft regelfrågor och fika samt 9 håls spel, både tävling och sällskapsspel.

Intresset för att vara Måndagsvärd har varit bra och de ansvariga har avlastat mig med att sköta regelfrågorna. Toppen! Det har varit 17 träffar med ett snitt av 11 damer/gång. De som tävlar ska registrera sina resultat för att få rätt handicap. Det har inte fungerat.

Tisdags/Torsdagsgolfen har spelats med Oldboyskommittén. Vi har haft skilda klasser och egna prisutdelningar, men gemensam lottning och blandade bollar. Ibland har det varit rena dambollar. Damstyrelsen har varit delaktig i GIT-ansvaret för tävlingarna. Vi har deltagit 16 tisdagar med ca 9 damer per gång och 15 torsdagar med ca 7 damer per gång. Det låga deltagarantalet beror delvis på att många damer inte vill tävla utan bara sällskapsspela. Något att grunna på inför nästa säsong!!

Anmälan har skett på Min Golf plus en lista på måndagarna. Det har fungerat bra.

SISU.  Det är nu enklare att rapportera in SISU aktiviteter då man kan ta startlistorna och skicka in dem. Årets aktiviteter inbringade 7 390 kronor.

Övriga tävlingar:

Oldboyskommittén har inbjudit oss att delta den 8/6 i en partävling med Irish Greensome, 13/7 i Yngves blandning en partävling med Irish Greensome och 19/9 till Rumble i valstakt. Tre mycket trevliga tillfällen för att spela och umgås.

Nattens Drottning spelades i år torsdag den 29/6 och med endast 15 damer. Segrade gjorde Yvonne Gellerstam. Efter tävlingen åt vi mat och korade Nattens Drottning. Då intresset för denna tävling är så lågt, trots att vi bytt speldag efter önskemål, har styrelsen bestämt att inte ordna någon tävling 2018.

Månadens stjärna är ett nytt pris som vi instiftat i år. På tisdagar/torsdagar finns olika bonushål. Det gäller att skriva upp poängen man fått på det hålet den dagen och vid månadens slut summeras poängen och priset delas ut. Om flera får samma poäng under kommande säsong så blir det lottning mellan dessa. (Priset är en flaska bubbel).

Hemliga resan 2017 blev inställd pga för få anmälda. Alla som arbetat tre gånger under säsongen brukar bli bjudna på resan. I år blev de bjudna på Jultallrik i stället. Synd att en så trevlig resa ej blir av.

Aina Borgs Minne spelades den 14/8 och vinnare blev Britt-Lis Lindquist som fick ta emot vandringspriset.

Dalagolfen 50+ har bara haft 2 damer som deltagit. Dåligt intresse bland damerna.

Avslutningsgolfen  spelades 29/9 över 9 hål med kanonstart. Terttu Lundin segrade, Ewa Karles blev tvåa och Karin Wikzell trea.  Därefter åt vi god soppa i restaurangen och hade prisutdelning för hela säsongen.

Vinnare i övriga tävlingar:

Birdieligan
Eva Hindriks, Eivor Wallin, Kerstin Hed o Kerstin Nyström

Eclectic måndag
Britt-Lis Lindquist

Eclectic ti-to
Kerstin Hed

Måndagsgolfen
Britt-Lis Lindquist

Tisdagsgolfen
Inga-Britt Andersson

Torsdagsgolfen
Kerstin Nyström

Månadens stjärnor
Terttu Lundin (maj)
Viviann Eriksson, Eivor Wallin, Inga-Britt Andersson (juni)
Kerstin Nyström (juli)
Kerstin Hed, Inger Karlsson (aug)
Terttu Lundin (sept)

Arbetsinsatser

Intresset för att hjälpa till är stort och det gläder oss i styrelsen. Målet är att alla ska göra en insats och för att få del av våra intjänade pengar. Gör man tre insatser blir man bjuden på Bussresa/ Jultallrik. Vi har tre arbetsuppgifter för Damkommittén: Måndagsvärd, Score-boarden på KM och Kiosken under Rättviksveckan.

Utvärdering

Under samvaron på avslutningsgolfen diskuterade vi kommande säsongs spel och vad som ska utvecklas. 2018 ska vi ingå i Oldboysspelet på samma villkor dvs samma tävlingsklass och prisbord. Vi ska ha samma birdieliga och matchspel. Dessutom ska vi ha en kvinnlig Torsdagsmästare. Månadens stjärna ska också finnas för Damgolfare. Måndagsgolfen genomförs som i år. Registrering diskuterades. Tävlingarna Nattens Drottning och Hemlig resa kommer ej att genomföras 2018.

Styrelsen 2017

Marianne Lundin, ordförande, Viviann Eriksson, kassör och Terttu Lundin, sekreterare. Styrelsen har haft 6 möten för utvärdering och planering. Vi sköter all tävlingsverksamhet för damer och även registrering på GIT. Vår regelfortbildning redovisas till SISU och den ger oss en ekonomisk förstärkning som används till sammankomster mm.

Terttu Lundin avgår ur styrelsen. Vi önskar fler damer som vill arbeta med planering av vår verksamhet!

Rättvik 2017-12-31

Marianne Lundin

Start typing and press Enter to search