mannerheim
mannheimercup

Bilden vänster visar 2017 års mästare Ulf Haak som även vann 2015.

Bilden till höger, en pokal som många oldboys vill hålla i sin hand men det är endast sex stycken från Rättvik som lyckats med det.

Detta året 2019, ställdes tyvärr tävlingen in p g a för få anmälda. Vi hoppas på att den spelas igen nästa år. Fr o m 2018 deltar även Oldboys från Dalsjö GK.

MANNERHEIM CUP

Tävlingen spelas mellan Leksands H55+ och Rättviks H55+. Hittills har vi varit ca: 24 deltagare från vardera klubben. Tävlingen har spelats på Ålands golfklubb vid Kastelholms Slott sedan 1990 med undantag för 1993 då tävlingen spelades på Sunne GK, 2009 på Lindesbergs och Nora GK samt 2010 på Enköpings GK. Därefter åter till Ålands GK. Tävlingen spelas i två 18 hålsrundor slaggolf. H70+ får spela från röd tee. Den som sammanlagt får bästa resultat vinner och får en inteckning i pokalen. Ingravering av namn får bekostas av vederbörande, som förvarar pokalen tills nästa år. Pokalen skall vandra för evigt.

Leksand den 14 September 1998

Kurt G. Trägårdh, Uno Pellas, Börje Andersson, Georg Flinth

Ledamöter i Leksands Oldboyskommitté.

Resultat tidigare tävlingar:

Resultatlista Mannerheim 2018.

Resultatlista Mannerheim 2017.
Resultatlista Mannerheim 2016.
Resultatlista Mannerheim 2015.
Resultatlista Mannerheim 2014.
Resultatlista Mannerheim Åland 2013
Resultatlista Mannerheim Åland 2012.
Resultatlista Mannerheim Åland 2011.

MANNERHEIM CUP HISTORIK.

Man får gå tillbaka ända till 1953 för att finna bakgrunden till denna golftävling. I en ishockeyturnering i Helsingfors som utspelades mellan Ryssland, Finland och Sverige 1953, utdelades pris till turneringens bäste målvakt. Vinnaren blev Leksands IF:s stormålvakt Rune Gudmunsson, som på den tiden vaktade Tre Kronors mål. Vid avslutande prisceremoni erhöll Rune Gudmundsson Marskalk Mannerheims pokal.

Golftävlingen Mannerheim cup instiftades 1990 av Rune Gudmundsson, med önskemål om att Rättviks och Leksands Oldboys skulle spela om pokalen i en tvådagars golftävling. Den som vinner får en inteckning i den ständigt vandrande pokalen.

Hittills har pokalen erövrats av:

Vinnare Mannerheim Cup

Skicka gärna ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan.

Inte läsbart? Byt text captcha txt