Klart för unik 72-hålstävling även 2021

In 55+, Nyheter

Rättviks Golfklubb blev 2020 först i landet med en unik tävling.
I Sveriges enda 72-håls tävling för damer och herrar äldre än 55 år deltog 42 spelare.
Nu är det mesta klappat och klart för RäGk 55+ Open 2021 sista helgen i augusti.

– Jag är väldigt nöjd med hur premiärtävlingen föll ut. Hade visserligen hoppats på lite fler gästspelare men fick ändå mycket positiv feedback från dom som deltog, säger tävlingens initiativtagare Ulf Haak.
– Det var jättelyckat med vårt fina funktionärskap, banuppsättningen och framför allt banans skick.
Ulf är även tävlingsledare för årets upplaga, i alla fall tills det är dags för Benny Nyström att ta över rollen under tävlingen 26-29 augusti.
Ulf Haak deltar nämligen själv.
– Kul att tävla under fyra dagar som proffsen, konstaterar han.

RäGK 55+ Open är även i år öppen för “55+are” i Dalarnas golfklubbar.
Maximalt 60 deltagare tas emot.
Anmälningstiden går ut 31 juli och alla anmälda får spela 54 hål varefter det sker så kallad cut inför söndagens finalrunda.
– Vill gärna se ännu flera damer som vill delta, då vi spelar en gemensam klass för både damer och herrar. Vi jobbar på att utveckla detaljer i tävlingsupplägget för att ge deltagarna en ännu större upplevelse, säger Ulf Haak.
Han framhåller att arrangören givetvis följer myndigheternas och Golfförbundets riktlinjer under pågående pandemi
– Det känns viktigt i ”dessa tider” att nå ut med vetskapen om tävlingen, då golfintresset ökar och det är en aktivitet som funkar mycket bra trots pandemin, säger Ulf Haak.
HANS BLOOM

Fotnot: Anmälan till RäGK 55+ Open 2021 sker på Min Golf mellan den 1/4-31/7, alternativt genom ett mejl med namn och golf-ID till Ulf Haak (e-post: ulf.haak@pellasgarden.se), samt helst swish-betalning till nr 123 436 9401 (RäGK 55+) eller i andra hand till Rättviks Golfbys Bg 260-4858. Avisera tydligt namn och RäGK 55+ Open.

På bilden ses Ulf Haak t v med Olof Hansols, segrare i RäGK 55+ 2020.