Jan Carles vann på 61 netto!

In 55+

Det blev nästan “lapp på luckan” när 55+ sektionen ordnade slaggolf torsdag 16 juli.
Hela 47 deltagare kom till spel och Jan Carles vann på 61 slag netto!

Efter några dagar med mycket regnande bjöds på fint väder för golf med lagom temperatur och lite vått underlag endast för de som startade tidigt.
På grund av många tidiga bokningar hade det tillåtits maximalt 50 deltagare.
Av de 47 som ställde upp fanns sex kvinnor och 33 av deltagarna spelade från röd tee, måhända ett tecken på att fler och fler i 55+ gänget väljer att spela med lite kortare avstånd från utslagsplats till hål.
Skillnaden i meter mellan gul och röd tee är på banan i Rättvik drygt 320 meter totalt och mest skillnad blir det på par 5 hålen.
Det var spelare från röd tee som lade beslag på de tre första platserna denna torsdag.
Jan Carles visade kanonform och spelade mycket bättre än sin spelhandicap då han slutade på 61 slag netto!
Det sköts totalt elva birdies och av dem sköt Hans Ollas två.
Noterbart är att Conny Lindquist, som vann individuellt på 41 poäng i samband med tisdagens Rumble in valstakt, hade 29 slag netto efter 9 hål och då var i ledningen.
Men tyvärr lyckades han inte hålla ihop spelet utan rasade i resultatlistan
Noterbart är även att Mats Friberg och Elisabeth Piehl, som gick ut i första bollen klockan 08.00, båda gick in på “Tio i topp” i resultatlistan, nog så svårt med tanke på att det krävdes bättre netto än banans par 70 för att klara av det.

Resultat, slaggolf 16 juli: 1) Jan Carles, Arlandastad Golfklubb, 61, 2) Matti Lindberg, Dalsjö Golfklubb, 65, 3) Lars Lindquist, 67, 4) Mats Friberg, 68, 5) Hans Ollas, 68, 6) Johnny Eriksson, 68, 7) Elisabet Piehl, 68, 8) Anders Kallur, Dalsjö, 69, 9) Arne Ohlson, 69, 10) Ulf Haak, 69.

På bilden ses flertalet pristagare torsdag 16 juli med vinnarna från Rumble i Valstakt oh poängbogeyn då. Fr v Lars Lindquist, Matti Lindberg, Hans Ollas, Elisabeth Piehl, Johnny Eriksson, Mats Friberg, Calle Nord, Ulf Sundell och Kerstin Nyström.