Ingen under banans par netto då ”Grapen” tog sin andra seger

In 55+

Lars Grapenson tog sin andra vinst för säsongen då han vann slaggolftävlingen för klubbens 55+ medlemmar torsdag 11 augusti.
”Grapen” sköt 71 slag netto, ett mindre än sju deltagare på 72.

Tävlingen lockade 38 deltagare och 37 av dem fullföljde i det strålande sensommarvädret.
Starkt solsken samt det faktum att det var första tävlingen sedan nya banvärderingen bidrog säkerligen till att det för ovanlighetens skull inte blev en enda nettoscore under banans par 70.
Den omslopning som gjorts har medfört att flertalet tappar 1-3 slag beroende på vilken utslagsplats det spelas från.
– Det var mycket tuffare idag. Jag tappade fyra slag från rött, klargjorde en deltagare för radskribenten.
Hur som helst torde det vara rättvisande.
Noterbart är att på dagens Tio i topp-lista återfinns fem spelare från både gul och röd tee.

Resultat torsdag 11 augusti, slaggolf : 1) Lars Grapenson, 71, 2) Kjell Karlsson, 72, 3) Ulf Haak, 72, 4) Hans Johansson, 72, 5) Kjell-Ove Widman, 72, 6) Olof Hansols, 72, 7) Johnny Erikson, 72, 8) Gunnar Friberg, 72, 9) Arne Ohlson, 73, 10) Lollo Friberg, 74.

På stora bilden segraren Lars Grapenson omgiven av  pristagarna Kjell-Ove Widman och Ulf Haak.

På lilla bilden puttar Mats Blom på hål 13 under överinseende av Lars Arvidsson och Jan Johansson.