Hemmasuccé – Friberg och Jax vann Dalagolfen 50+

In Okategoriserade

Snacka om hemmasuccé när Dalagolfen 50+ spelades på Rättviks golfbana.
Mats Friberg vann A-klassen och Hans Jax vann B-klassen!
Hemmsuccén underströks av att fyra hemmaspelare placerade sig bland bland de fem främsta i A-klassen.

Det var andra grundomgången av Dalagolfen 50+, som avgjordes i Rättvik onsdag 19 juni.
I A-klassen upp till hcp 19 deltog 38 spelare och i B-klassen, hcp 19,1-36, deltog 40 spelare.
De bjöds på strålande golfväder med hög luft, skön värme och inga direkt störande vindförhållanden.
Mats ”Mitt i banan” Friberg, som förra året var femma när Dalagolfen spelades i Rättvik, visade strålande spelform och ledde redan efter 9 hål på 31 slag netto, ett slag före ett koppel konkurrenter.
Friberg lyckades sedan hålla ihop spelet fint och landade på totalt 64 slag netto sedan han skjutit totalt 12 par och sex bogeys.
Hans segermarginal blev två slag till Lars-Åke Grönqivst från Dalsjö Golfklubb.
Hemmaspelaren Torbjön Hellén knep tredjeplatsen efter bästa sista tre hål före klubbkollegan Mats Blom och Lennart ”Lelle” Karlsson spelade efter en 35-runda brutto de avslutande 9 hålen upp sig från en blygsam placering till en femte plats.

I B-klassen var Hans Jax överlägsen och vann med tre slag tillgodo på tvåan Göte Stenqvist, Mora GK.
”Jaxen” med spelhandicap 17 från röd tee visade direkt att han är på väg nedåt i handicap. Han inledde med birdie på hål 1 och noterade därefter sju par, åtta bogeys och två dubbelbogeys vilket gav fina 65 slag netto.
Näst bäste hemmaspelare i B-klassen blev likaledes formstarke Leif S Lundin, som slutade på en fin sjunde plats efter 71 slag netto.

Resultat Dalagolfen 50+ 19 juni A-klass 1) Mats Friberg, Rättviks GK, 64 slag, 2) Lars-Åke Grönqvist, Dalsjö GK, 66, 3) Torbjörn Hellén, Rättviks GK, 68, 4) Mats Blom, Rättviks GK, 68, 5) Lennart Karlsson, do, 69, 6) Alf Nilsson, Snöå GK, 69, 7) Roger Johansson, Gagnefs GK, 69, 8) Arne Dahlström, do, 69, 9) Jan-Ove Gunnarsson, Samuelsdals GK, 70, 10) Staffan Forselius, Rättviks GK, 70.

B-Klass: 1) Hans Jax, Rättviks GK, 65, 2) Göte Stenqvist, Mora GK, 68, 3) Barbro Anderses, Snöå GK, 69, 4) Leif Limell, Dalsjö GK, 70, 5) Mats Israelsson, Snöå GK, 70, 6) Ewa Björklund, Dalsjö GK, 70, 7) Leif S Lundin, Rättviks GK, 71, 8) Hubert Ekvall, Gagnefs GK, 72, 9) Hans-Erik Karis, Mora GK, 73, 10) Johnny Eriksson, Rättviks GK, 73.

På bilden ovan ses Mats Friberg.