Han i Tre Kronor-keps vann singelfinalen

In 55+

Lyckosamt bra närspel i kombo med lite orent spel från motståndaren.
Det var en del av segermelodin i finalen mellan undertecknad och Tage Blixt i årets singelmatchspel för 55+ gänget.
Han i Tre Kronor-keps vann med hela 5/3.

– Grattis, sa han i Callaway-keps med en “coronaarmbåge” på green på hål 15, sedan kombattanterna hamnat i “dormie-fyra”-läge efter hål 14, som också vanns av “Tre Kronor”.
– Nu får du skriva om finalen, kontrade den glade vinnaren, men ordern åtlyddes inte varför ni får stå ut med dessa rader i egen regi.
Singelfinalen spelades i fint höstväder och vindstilla förhållanden måndag 14 september.
“Callaway” från gul tee och med fem slag på “Tre Kronor”, som spelade från röd tee.
“Callaway” rullade redan på första hålet över i orent spel trots ett fint utslag.
Två bollar i vatten innebar oväntat underläge.
Det utjämnades dock direkt på korta hål 2.
Men “Tre Kronor” kontrade snabbt trots slag emot sig på hål 3 och gick sen fram till en 2-0 ledning efter fjärde hålet
Trots en reducering på hål 5 blev det ändå 2-0 till “Tre Kronor” inför det obligatoriska halvtidsfikat sedan “Callaway” slagit bollen i vatten igen på hål 8.
Hål 10 blev uppgivet till Tre Kronors fördel redan efter utslagen och när travintresserade “Callaway” sedan ryckte det norska huvudlaget redan på hål 11 tycktes luften gå ur honom och orken tröt.
Fast två delade hål på raken innebar trots allt att en matchvändning fortfarande var möjlig.
Inte minst med tanke på att “Callaway” i semifinalen mot Staffan Forselius vände 0-2 underläge efter hål 12 till vinst.
Ett toppat inspel över green på hål 14 följt av en svordom och bortslagen boll gjorde dock att det blev “dormie-fyra”.
Sen avgjordes som nämnts finalen på hål 15 trots att båda finalisterna låg nära green efter utslagen.
– Tack för matchen, sa undertecknad och fick till svar:
– Du var omöjlig idag.
Därefter följde avslappnat träningsspel på tre hål och “Callaway” visade då åter gryende form med rent spel …
HANS “Tre Kronor” BLOOM