Greensome lockade flest deltagare under 58:e Rättviksveckan

In Nyheter

Den 58:e Rättviksveckan avslutades med täta toppstrider där hemmaspelare dominerade mixed greensome klassen medan gästspelare kom i topp i “vanliga” greensome klassen.
Äkta paret Susanne Domar Bolmstam och Hans Bolmstam vann den först nämnda och Per Abrahamsson och Jonas Ribbing den andra.

Greensometävlingen Rättviks Golfbys Pris lördag 5 september lockade flest antal deltagare under veckan.
Hela 112 lag, 224 spelare, ställde upp. 43 i mixed och 69 i den andra.
Spelarna gick ut i trebollar för att tävlingen inte skulle pågå för länge och rundorna tog runt fem timmar i fint väder för golf.
Mixedklassen inledde dagen och i den blev det som nämnts Rättviks GK i topp genom Susanne Domar Bolmstam och hennes make Hans Bolmstam.
Med 21 i spelhandicap (SHCP) kom de i mål på 62 slag netto ett bättre än paret Barbro Jåfs och Matti Lindberg, Dalsjö GK, som båda deltar ofta i säsongens tävlingar på golfbann i Rättvik.
Paret Evy och Peter Johansson från hemmaklubben sköt 65 slag och lade beslag på tredjeplatsen tack vare lägre SHCP än Anneli Oscarsson och Håkan Erkers från Leksands GK.
I den andra klassen blev Niklas Nouvel och Lars Funk bästa duo från hemmaklubben genom att knipa femteplatsen med sina 65 slag netto.
Det var fem slag mer än sent startande vinnarduon Per Abrahamsson, Ängsö och Jonas Ribbing, Strängnäs, en duo som tidigare under veckan kommit tvåa i en lagtävling.
Lördagens vinst var för övrigt Pers tredje under veckan!
På andra respektive tredjeplats, ett slag efter på 61 slag netto, kom spelare från Hofors GK.
Far och son Stefan och Edvin Klarfelt tog andraplatsen tack vare lägre SHCP än klubbkamraterna Lars och Lennart Hägg.
Bosse Hedenskog och Anders Lissdaniels från Hedemora GK kom fyra på 62 slag.

På bilden ovan ses de tre främsta i “vanliga” greensome klassen. Segrarduon Per Abrahamsson, Ängsö, och Jonas Ribbing, Strängnäs, omgivna av duon Klarfelt och duon Hägg från Hofors.