Golf i fjällen stärkte Lasse – han sköt 41 poäng och vann dubbelt

In 55+

”Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen …” sjungs det i en gammal visa.
Lasse Hindriks håller med om det. Han hittade formen igen efter två dagars golfspelande i Klövsjö.
– Det gjorde jag faktiskt, intygar Lasse, efter en överlägsen vinst på 41 poäng.

Lasse segrade i 55+ sektionens poängbogey tisdag 16 augusti då 48 stycken, varav fem kvinnor, kom till start i den tryckande augustivärmen.
Åskväder låg i luften och det kom mycket riktigt i samband med skyfallsliknande regn vid 14-tiden.

Då hade Lasse Hindriks för länge sedan säkrat vinsten. Han gick nämligen ut i första bollen kl 08.00 med Lisa Kallur och Kenneth Bengtsson.
I den möttes samtidigt Lasse och Lisa i matchspel.
Ni förstår säkert vem som vann den matchen …
…Lasse såg mycket nöjd ut när han på sektionens anslagstavla skrev dit matchsegern, som ett bevis på att han därmed även kvalificerat sig till slutspelet.

Lasse Hindriks var även en av tio 55+:are, som under söndag och måndag deltog i den traditionella Fjällcupen på Klövsjö-Vemdalens GK.
Trots att Lasse inte vann den medger han att golfformen återkom.
– Absolut. Det gick bra där också, berättar han.
41 poäng trots flera ”tappade” slag efter nya banvärderingen är bevis nog.
Lasse sköt sex par och en birdie och fick 20 respektive 21 poäng på de två 9-hålrundorna på tisdagen och höll undan med tre poäng tillgod på Mikael Abelin och fyra till trean Hans Ollas.

Resultat poängbogey 16 augusti: 1) Lars Hindriks, 41 poäng, 2) Mikael Abelin, 38, 3) Hans Ollas, 37, 4) Lars Grapenson, 35, 5) Hans Lindh, 34, 6) Hans Jax, 34, 7) Åke Nalén, 34, 8) Berit Lindh, 34, 9) Lars Hasselgärde, 33, 10) Rolf Nilsson, 32.

Hans Ollas kom trea.

Golfnestorn Marc Olsson, 94 år, slår ut på hål 9. Agneta Hansols ser på