Dala Senior Open (DSO) 2021

Då vi f n (april 21) & tills vidare har “tävlingsförbud”, så vet vi ännu inte när dessa tävlingar kommer igång. Håll koll på denna sida för kommande besked!

Då det de senaste åren ibland varit svårt att få ihop lag för deltagande i DSO-spelet, så har vi tillsammans med klubben kommit överens om en nysatsning på detta lagspel. DSO arrangeras av Dalarnas Golfförbund & är en lagtävling mellan Dalaklubbarna, som i vår grupp i år spelas vid 4 tillfällen. Klasser är 50+ (4 spelare), 60+ & 70+, som har 3 spelare i sina lag. Det är klasserna 60+ & 70+, som nu 55+ sektionen tar ett ansvar för. Mer info om DSO finns på DGF:s hemsida.

Både 60+ laget & 70+ lagets spelare, tas ut av respektive lagkapten inför respektive speldag. Tävlingarna spelas som slagspel scratch, & kanske därför mest intressant för Oldboys med något lägre hcp!?! På de 4 speldagarna som är aktuella, så spelar båda lagen samtidigt på samma bana, vilket medför att exempelvis samåkning kan ordnas på ett praktiskt sätt.

Alla speldatum för 2021 är ännu inte klara, men preliminärt så spelar 60+ & 70+ vår hemmatävling torsdag den 5/8 kl 13.00. Mer info kommer inom kort.

Lagkapten för 60+ laget är Mats Blom & för 70+ laget Benny Nyström. Dessa herrar kallar således laget inför respektive tävling, & väljer då bland de Oldboys som nu meddelar intresse för att vara med. Därför alla 60+, mejla till Mats på adress blom.m@telia.com, & alla 70+ mejla till Benny på adress nystrom.benny.je@telia.com, Ditt intresse att vara med så snart som möjligt, dock senast den 30/4. Om Du är intresserad, varför inte göra detta direkt, då detta lätt kan tappas bort i mejlflödet!?! Ingenting är heller bindande.

Satsningen (sedan 2019) innebär att klubben & 55+ sektionen delar på greenfeen. Spelarna behöver endast bekosta startavgift och transporten till respektive bana själva, & då högst sannolikt i samåkning med lagkompisarna.

Välkommen med Din anmälan eller ev frågor, till respektive kapten! / 55+ styrelsen