Dags för 57:e upplagan av äldsta golfveckan

In Nyheter

Nu är det dags igen.
Rättviksveckan – Sveriges äldsta golfvecka – drar igång.
Den 57:e upplagan rivstartar redan kl 06.30 söndag 1 september och sedan tävlas det varje dag till och med lördag 7 september.

I skrivande stund, lördag eftermiddag, meddelar klubbchefen Magnus Eriksson att det inkommit cirka 1 000 anmälningar till de olika tävlingarna.
– Vi börjar med en partävling, därefter singel och sedan fortsätter det så varannan dag, säger Magnus.
Anmälningstiden går ut vid lunchtid två dagar innan en tävling så en hel del talar för att det tillkommer startande.
Flertalet av dem är förstås medlemmar i Rättviks GK och övriga deltagare kommer från i stort sett hela Sverige för att delta i den populära golfveckan, som traditionsenligt anordnas första veckan i september.
En golfvecka som betyder mycket för RGK.
– Den förlänger säsongen för klubben och även hela Rättvik, menar Magnus Eriksson, och konstaterar vidare:
– Det var ju hotellägarna som en gång i tiden startade golfveckan.
Detta faktum återspeglar sig än idag i namnen för de olika tävlingarna under veckan.
Söndag 1 sep: Gärdebyhotellens pris.
Måndag 2 sep: Fyrklöverns/Persborgs stugbys pris.
Tisdag 3 sep: Siljansborgs stugbys pris.
Onsdag 4 sep: Backlunds Boende pris.
Torsdag 5 sep: Siljansbadets/Enåbadets camping pris.
Fredag 6 sep: Lustiggården Bed & Breakfast.
Lördag 7 sep: Rättviks Golfbys pris.
Utöver banans anställda och de som driver klubbrestaurangen är även många av klubbens medlemmar engagerade för att ta hand om alla tävlande under veckan.
55+ medlemmar är funktionärer både i samband med start- och målgång och veckans tävlingsledare är följande: Benny Nyström, Ulf Haak, Christer Gellerstam, Lars Lindqvist och Thomas Lundh. Sistnämnda är även veckans domare.
En sak att tillägga om Sveriges äldsta golfvecka:
Årets upplaga kommer att spelas på en bana i sällan skådat bra skick.
HANS BLOOM