Christer Hedlund bäst i regnväder

In 55+

Tio av elva startande fullföljde poängbogeyn för 55+gänget tisdag 17 augusti.
Christer Hedlund skrev in sig som ännu en vinnare i säsongens återkommande veckotävlingar.

Det låga antalet startande får tillskrivas det faktum att det förutspåddes regn samt att några som brukar delta hade begett sig till Klövsjö-Vemdalen för att tävla.
Det föll mycket riktigt, om än inte rikligt, regn under förmiddagens spel.
En spelare lyckades ändå spela bättre än sin spelhandicap.
Christer Hedlund sköt nämligen 38 poäng och vann överlägset.
Han grundlade segern på de inledande nio hålen då han sköt 21 poäng och lyckades sedan hålla ihop spelet fint trots att han inledde avslutande 9-hålsrundan med noll poäng.
Men han rättade dock till den missen genom att skjuta en birdie på hål 13 och inkassera fyra poäng.
Christer Hedlund var för övrigt den ende i startfältet som sköt en “fågel” denna gråa och regniga golfdag.

Dagens Göran Zachrisson: “Drivern är bara en av 14 klubbor i bagen. Den viktigaste klubban sitter mellan axlarna, huvudet.”

Resultat poängbogey 17 augusti: 1) Christer Hedlund, Furudals Bruks GK, 38 poäng, 2) Hans Jax, 35, Inger Karlsson, 34, 4) Elisabeth Piehl, 33.

På bilden ses Christer Hedlund efter att han blivit trea i slaggolftävlingen den 17 juli.