Mats Blom och Lars Hasselgärde vann Irish Greensome!

In 55+

55+gänget spelade torsdagen den 2 juni en lagtävling med blott 13 startande lag. Kanske var det den oroliga väderprognosen som avskräckte några av dom vanliga ”stammisarna”, men deltagarna fick spela hela rundan med bara några tunna droppar, som yrde runt mest som dis.

Irish Greensome, d v s 2-mannalag stod på spelprogrammet, vilket innebär att båda spelarna spelar ut på varsin boll och därefter ett slag till på partnerns boll, för att sedan slutföra hålen med vartannat slag. På par 3:orna gäller vartannat slag direkt efter utslaget.

Många anser att denna spelform inte är helt lätt, vilket kanske stämmer, m h t dagens aktuella spelresultat.

Banan var ganska blöt och det blev en rätt ”tungspelad” runda, dock med bra flyt i bollarna. M h t att lagen lottades ihop med så jämna lag-hcp som möjligt, så kunde vi spela scratch, d v s utan hcp.

När alla lagen kommit i mål blev länge ledande lag Jax/Grapenson (90 slag) snuvade på segern av lag Blom/Hasselgärde (89 slag) som spelade i sista bollen. Komplett resultatlista sitter på vår anslagstavla.

Stort GRATTIS till segrarna, som fick varsin vinflaska samt en lunchkupong till vår egen restaurang, som nu äntligen kommer igång till helgen, dock i begränsad skala. Vi behöver nu hjälpas åt allihopa i klubben och gynna det nystartade företaget (i klubbens regi), för att få en bra ”krogverksamhet” under hela säsongen.

Text och foto: ULF HAAK

På bilden omges tävlingsledaren Elisabet Piehl av det segrande laget med Mats Blom och Lars Hasselgärde.