Barbro Jåfs kom, sågs och vann

In 55+

Barbro Jåfs gjorde tävlingsdebut i 55+ sammanhang torsdag 8 augusti.
Det gick strålande bra.
Hon var med 66 slag netto ensam under banans par 70 och vann överlägset.

– Jag blev medlem i klubben förra året och har spelat banan många gånger men har inte varit med i de här tävlingarna tidigare, berättar Barbro, som är bosatt i Falun och campar i Rättvik sommartid.
I torsdagens tävling hade hon spelhandicap 23 och grundlade segern på andra 9-hålsrundan då hon noterade 31 slag netto.
Tävlingen gällde som vanligt på torsdagar slaggolf och lockade 39 deltagare, varav en bröt efter nio hål.
Bortsett från segrarinnans resultat hade dock flertalet det rätt svårt “hålla i” hela vägen, möjligtvis beroende på de mycket fina och “snabba” greenerna.
Anders Kallur var med 31 slag netto bäst efter de inledande nio hålen och bland övriga prisplacerade (sex främsta) avslutade Lars Hindriks bäst på andra 9-hålsrundan med 32 slag netto.

Resultat 8 augusti slaggolf: 1) Barbro Jåfs, 66, 2) Hans Ollas, 71, 3) Anders Kallur, 72, 4) Hans Johansson, 73, 5) Lars Hindriks, 73, 6) Inger Karlsson, 73, 7) Christer Hedlund, 74, 8) Ulf Sundell, 75, 9) Torbjörn Hellén, 75, 10) Kenneth Sjöblom, 75.

På bilden fem av sex prisplacerade, fr v Inger Karlsson, Hans Ollas, Barbro Jåfs, Anders Kallur och Lars Hindriks.