Bankett och prisutdelning – “Roligt. Även om vi vann”

In 55+
fullsizeoutput_3ef1

– Det här var väl roligt. Även om vi vann.
Mats “Mitt i banan” Friberg stod för kvällens replik när 55+ sektionen avslutade tävlingssäsongen med sedvanlig bankett och prisutdelning.

Banketten hölls i Hotell Lerdalshöjden fredag 2 oktober och trots coronatider och den oro som förstås också finns i luften satte sig 24 personer jämnt fördelade runt tre dukade bord.
Sektionsordförande Ulf Haak hälsade redan vid välkomstdrinken alla välkomna och på borden serverades sedan en god trerätters middag.
En gemytlig samvaro blandades fint med prisutdelning signerad Ulf “Rory” Haak, Lars Hindriks och Åke Rosengren.
Rory informerade om att Johnny Eriksson fått pris tidigare under dagen för att han blev “Månadens stjärna” i september.
Han delade därefter ut vandringspriset i Rättvik Cup till Åke Mårs i egenskap av företrädare för lag Väst, som vann för andra året följd.
Birdieligans vinnare fick ta emot varsin fin fågelholk med drickbart innehåll.
Birdiemästare 2020: Mats Blom, 14 birdies, från gul tee, Göran Waldermark, 18, från röd tee och Eva Hindriks, 2, från röd tee.
Åke Mårs fick av Åke Rosengren priser som säsongens 55+ Champ och Lars Hindriks prisade matchspelsvinnarna. Först duon Lollo Friberg och Lars Grapenson, som i lagfinalen krossade bröderna Gunnar och Mats Friberg.
I sitt segertal delade “Grapen” å sin sida ut ett eget tröstpris, en IPA (öl) till Gunnar Friberg.
– Vi fick många ödmjuka kommentarer när vi vann och Gunnar var den minst ödmjuke, konstaterade han.
Finalparet i singelspel, undertecknad som vann och Tage Blixt prisades också.
Mats Friberg förärades sedan en ny putter i egenskap av Torsdagsmästare.
Ulf Haak avslöjade att Mats redan innan sista omgången kollat in en putter i golfshopen eftersom han fick en klubbjacka när han blev Torsdagsmästare i fjol.
Mats fick sedan ytterligare pris då han även var med i det fyrmannalag, som tog hem den lagscramble, som avgjorts tidigare under fredagen.
Sju lag ställde upp i tävlingen och i Fribergs lag, som vann med 67 slag och bättre sista nio hål än tvåan, spelade även Lollo Friberg, Britt-Lis Lindquist och Lennart Lindqvist.
– Det här var väl roligt. Även om vi vann, konstaterade en glad Mats Friberg.
Innan kvällen var slut tackade också Lars Hindriks Ulf Haak för allt arbete han lägger ned i tävlingsverksamheten för 55+ gänget och de församlade instämde med en rungande applåd.
HANS BLOOM

Bild: Ulf Haak med säsongens torsdagsmästare Mats Friberg.