Årets Oldboys Wales Challenge spelades i alla väder!

 In 55+, Nyheter

Torsdagen den 27/9 så klev 11 förväntansfulla Oldboys på planet till Manchester för årets Oldboys Challenge. Det är 3:e året vi åker på denna tour, nu norra Wales efter tidigare Irland & Skottland.

Väl på marken, så hade vi ett lokalt taxiföretag som körde oss från & till flygplatsen samt till & från banorna. Royal Sportsman Hotel i Porthmadog var vårt basecamp under de 4 dagar vi spelade fredag till måndag. De tre första dagarna på Linksbanor i närområdet & avslutningsvis en Parkbana på väg till hemflyget. Det visade sig att vi skulle få uppleva olika väder varje dag, vilket kryddade rundorna.

Första rundan på Porthmadog GC bjöd på mulet väder med mycket lätta regnstänk, en andradag på Royal St David med några ” heavy showers”, en söndagsrunda på häftiga Nefyn GC ute på havsklipporna i full storm, samt avslutningsvis då parkrundan på Val of Llangollen GC i soligt sommarväder.

Rejäla ”full english breakfasts” skapade bra förutsättningar för de långa banorna, & vi hittade även ett par riktigt bra matställen för kvällarna, även om denna lilla stad inte är något krogmecka.

Tour-Champ blev den spelare som sköt bäst netto i de 3 bästa av 4 rundor. Dessutom hade vi 5 andra tävlingsmoment inbakat, vilket gav följande tour-resultat:

Tour-Champ: undertecknad (ofin värd!)
Birdie-Champ: Lars Lundin (5 st)
Minst antal puttar (4 rundor): Leif Lundin (127 st)
Närmast hål på ett slag (alla hål): Hans Jax (225 cm)
Närmast hål på 2 slag (alla par 4 & 5-hål): Lollo Friberg (6 cm)
Längsta Drive (ett smalt hål på sista rundan): Staffan Forselius (jävulskt lång!)

Vi gratulerar givetvis alla pristagarna & jag vill tacka hela gänget för en jättekul tour!

Kommande säsong så kan det bli en vårtour istället för höstspel, återkommer om detta.

Ha en fin höst & vinter! / Uffe  (initiativtagare & värd)

PDFSkriv ut
Senaste nyheter

Start typing and press Enter to search