“Årets match” – bröderna Friberg vann brödrafajt

In 55+

“Årets match” i 55+sektionens tävlingar är avgjord.
En sak var given. Två bröder skulle vinna.
En välspelad kamp mellan bröderna Gunnar och Mats Friberg samt övertecknad och Mats Blom avgjordes på hål 18 då Mats Friberg sänkte en putt för 1-0 seger.

Årets final i matchspel för 2-mannalag Irish greensome spelades onsdag 1 september i skönt höstväder.
Tävlingen lockade detta pandemiår endast nio lag.
På väg till finalen hade bröderna Friberg besegrat Ulf Haak/Åke Mårs med 7-6, Eva och Lars Hindriks med 1-0 och Lollo Friberg/Lars Grapenson med 2-1.
Bröderna Bloom/Blom hade å sin sida besegrat Tommy Andersson/Leif S Lundin med 4-3 och Thomas Lundh/Calle Nord med 3-2.

Det var bäddat för en spännande final med bröderna Friberg som favoriter trots att de fick “bjuda” motståndarna på ett slag på svåra hål 3, hcp 1.
Efter det hålet låg bröderna Friberg under med 0-2 och i halvtid, efter nio hål var underläget 0-1.
Efter hål 10 var matchen oavgjord och den ställningen stod sig ytterligare två hål sedan Mats Blom svarat för “shot of the day” på hål 12.

Från ett svårt läge i skog 135 m från flaggan placerade han bollen drygt två meter från hål varpå brödraparen mot alla odds delade hålet!
Efter hål 13 hål låg Fribergsbröderna åter under med 0-1 men ett mycket fint inspel av Mats och en säker putt av Gunnar gjorde att de kvitterade efter matchens enda birdie på hål 14.

På hål 16 tog bröderna Friberg ledningen med 1-0 efter att motståndarna lekt en stund i “sandlådan” vid green.
Spänningen var olidlig inför hål 17 där inga riktigt bra utslag sköts.
Med både skicklighet och en del tur lyckades dock Mats Blom skjuta andra slaget genom skog fram till cirka 120 meter från hål. När Gunnar Friberg därefter sköt tredje slaget i vatten var det bäddat för kvittering igen.

Kvitterat blev det och matchen stod inför ett avgörande eller särspel på hål 18.
Inga utslag blev lysande och minst lyste utslaget från skribenten av dessa rader.
På green hade bröderna Friberg tre slag medan motståndarna hade fyra slag.
Mats Friberg sänkte sen en dryg åttameters putt!
Matchen var över.
Bröderna Friberg är värdiga vinnare.

Vinnarna i årets matchspel 2-mannalag Irish greensome bröderna Friberg trycker ned motståndarna.
Foto: Roger ENGHOLM