Staffan Forselius sköt 42 poäng!

In 55+

Juli inleddes med poängbogey för klubbens 55+ medlemmar.
34 herrar och fyra damer kom till spel och det noterades många fina resultat.
Allra ”värst” var Staffan Forselius, som segrade överlägset med sina 42 poäng.

– Det var nog min första sänkningsrunda på några år, konstaterade Staffan glatt.
En mängd spelare sköt bättre än sin spelhandicap de inledande nio hålen.
Formstarke Hans Björklund hade då flest poäng, 22.

Staffan, med spelhandicap 14, låg på delad andra plats med sina 21 poäng tillsammans med Kerstin Nyström.
Men Staffan var den i täten, som lyckades spela lika bra efter den obligatoriska fikapausen.
Han gjorde totalt elva par och när han kom in i sista bollen stod det klart att länge ledande Karin Wikzell fick nöja sig med andra plats trots att hon tagit poäng på samtliga hål och bland annat slagit till med en birdie, som gav henne fem poäng på hål 15 par 3.

Flera andra sköt också ”fåglar”. Göran Waldermark och Kjell Karlsson kunde bokföra två vardera.
Totalt fick fem spelare se sina handicap sänkas.

Resultat tisdag 2 juli poängbogey: 1) Staffan Forselius, 42 poäng, 2) Karin Wikzell, 39, 3) Hans Björklund, 38, 4) Kerstin Nyström 38, 5) Hans Bloom, 37, 6) Göran Waldermark, 36, 7) Hans Ollas, 36, 8) Kenneth Sjöblom, 36, 9) Kjell Karlsson, 35, 10) Hans Jax, 35.

På bilden ses fr v Göran Waldermark, Hans Bloom, Karin Wikzell, Staffan Forselius, Kerstin Nyström och Hans Björklund.