Ung golfspelare från Rättviks GK vinnare på Gecko Tour

William Nygård tillhör nu vinnarcirkeln i Gecko Tour efter en fin prestation på Lauro GC. William lyckades efter ett spännande särspel med engelsmannen Sam Connor ta hem segern. Första särspelshålet delades på birdie och på andra hålet lyckades William med en ytterligare birdie och segern var klar. William gjorde även birdie på hål 18 för att hamna i särspel, det behövdes alltså 3 birdies i rad på hål 18 för att bärga segern!

William Nygård, som blev pro hösten 2015, gör sin andra säsong på Gecko Tour, han har som bäst tidigare en 2:plats och flera topp 10 placeringar, det var en mycket lättad och lycklig William som pustade ut efter särspelet. ”Jag har varit nära några gånger men aldrig riktigt fått ihop det på slutet, lite extra kul att ta sin första seger i ett särspel” sa William i segerintervjun.

Segerresultatet blev 138 slag (-6), tvåa blev Sam Connor och trea blev Williams landsman Andreas Andersson,på 4:e resp. 5.e plats hittar vi Daniel Seron och Tuomas Sistonen.

William kommer att fortsätta spela Gecko Tour under vintern (pågår med tävlingar mars ut) och sen fortsätta resten an säsongen på Nordic Leuage (tävlingar i Norden).

Nästa Tävling på Gecko Tour spelas på Torrequebrada GC och startar 15/12 (sista tävlingen innan juluppehållet), William har höga förväntningar och vill avsluta höst säsongen med ytterligare en framskjuten placering. Juluppehållet ska spenderas i Rättvik med träning på Rättviks GK, som har bra träningsmöjligheter med svingstudio och puttinggreen inomhus.