Ulf Haak tog tredje säsongsegern

Fjärde deltävlingen av torsdagsnmästaren/tordagsmästarinnan för medlemmar äldre än 55 år i Rättviks golfklubb avgjordes torsdag 30 augusti.
Fjolårets mästare Ulf Haak tog ett stort steg mot en ny titel då han vann sin tredje seger för säsongen.

Det var sista veckotävlingen i augusti innan årets golfvecka avgörs traditionsenligt förta veckan i september.
37 deltagare, 30 oldboys och sju kvinnor, ställde upp och de fick spela på våta banor eftersom det strilade lite regn under större delen av tävlingen.
Fem spelare lyckades ändå med bedriften att notera nettoresultat under par 70, banans idealresultat
Oldboyskommitténs ordförande Ulf Haak och Rolf Nilsson, som för övrigt visat fin form på senare tid, blev bäst på 67 slag netto.
Ulf vann tack vare lägre spelhandicap och efter att han skjutit nio par och nio bogeys, ett över idealresultatet för ett hål, på de 18 hålen.
Lennart Karlsson gjorde en stark avslutande 9-hålsrunda med bland annat två birdies och lade med 68 slag netto beslag på tredjeplatsen med sin lägre spelhandicap än Kenneth Sjöblom.

Resultat: 1) Ulf Haak, 67 slag, 2) Rolf Nilsson, 67, 3) Lennart Karlsson, 68, 4) Kenneth Sjöblom, 68, 5) Conny Lindquist, 69, 6) Jan Jonsson, 70, 7) Åke Rosengren, 71, 8) Åke Mårs, 72, 9) Arne Ohlson, 72, 10) Elisabeth Piehl, 73.