Strålande spel - Åke Nalén vann

Det spelades strålande bra golf i Rättviks golfklubbs veckotävling torsdag 16 augusti för medlemmar äldre än 55 år.
Många spelare noterade under banans par och allra bäst gick det för Åke Nalén, som vann på 65 slag netto.

37 oldboys och fyra damer ställde upp i slagtävlingen som avgjordes under uppehållsväder  och med vind från sydväst.
Hela 16 spelare noterade 72 slag eller bättre netto vilket får betecknas som mycket bra.
Att det spelades bra golf understryks inte minst av att sju spelare noterade under banans par 70  och därmed fick sina handicap sänkta, däribland 90-årige Marc Olsson!

Han hade dock tre slag upp till segrande Åke Nalén, som å sin sida med högre spelhandicap än Marc hade tre slag tillgodo på honom vid start.
Åke och tvåan Lars Hindriks gick på samma spelhandicap 22 och det var till slut en mycket fin första runda av Åke med 28 slag netto, som fällde avgörandet trots bättre anslutande nio hål av Lars Hindriks.

Resultat: 1) Åke Nalén, 65, 2) Lars Hindriks, 66, 3) Elisabeth Kallur, 67, 4) Åke Rosengren, 68, 5) Peter Rinaldo, Vassunda Golfklubb, 69, 6) Gunnar Friberg, 69, 7) Marc Olsson, 69, 8) Hans Ollas, 70, 9) Rolf Nilsson, 70, 10) Christer Hedlund, 70.