Snart dags för Siljan Open!

Siljan Open är i år en av 20 deltävlingar i Future Series, en serie tävlingar på nivån under Swedish Golf Tour. Både amatörer och proffs deltar i Siljan Open, som är öppen för spelare med maximalt 6,4 och ett 30-tal spelare har plushandicap.

I startfältet återfinns även de senaste årens vinnare, Nils Björling, Falun-Borlänge (2017) och hemmaspelaren William Nygård, som vann 2016. Future series utgör en viktig del i den svenska tävlingstrappan och finna under 2018 enbart för herrar. Prissumman i en tävling är 50 000-120 000 kronor. En spelares intjänade prispengar (poäng) på Future Series räknas in i Swedish Golf Tour Rangking vilket ger möjlighet att kvalificera sig till den.

Siljan Open inleds för övrigt så smått söndag 5 augusti med aktiviteter för sponsorer och en pro-am-tävling för inbjudna. Huvudtävlingen avgörs på måndag 6 augusti och tisdag 7 augusti.

Utöver William Nygård deltar ytterligare sex spelare från Rättviks Golfklubb. De är Anders Funk, hcp 5,7, Jonas Gullberg, +0,3, Ola Skoglund, 4,2, Thomas Angantyr, 3,3, Hans Jones, 2,2 och Andreas Wahl, 1,5.