Rolf Nilsson vann med fyra klubbor

”Form är färskvara” sägs det.
Efter en fjärdeplats på lika många poäng som segraren såg Rolf Nilsson till att vinna Rättviks golfklubbs veckotävling torsdag 23 augusti för dam- och oldboysmedlemmar äldre än 55 år.

Tävlingen lockade 47 startande och de fick endast spela med fyra klubbor inklusive en putter.
Det ställer förstås ökade krav på såväl fantasi, skicklighet och taktik och gör golfandet mera svårbemästrat och utmanande.
Trots det noterades en hel del birdies, ett slag under idealresultat, men ingen spelare lyckades gå de 18 hålen under sin handicap.
Den ende som lyckades spela på den var segraren Rolf Nilsson och det framförallt bra spel under de första nio hålen som grundlade hans seger.
På andra- respektive tredjeplats placerade sig de enda singelhandicaparna, Göran Waldermark och Mats Friberg, som för övrigt vann tävlingen två dagar innan då Rolf Nilsson kom fyra.
Noterbart är att av de 47 startande var nio kvinnor, fast den här gången lyckades ingen av dem placera sig på ”tio i topp”.

Resultat: 1) Rolf Nilsson, 70 slag, 2) Göran Waldermark, 71, 3) Mats Friberg, 73, 4) Kenneth Sjöblom, 73, 5) Conny Lindquist, 73, 6) Tommy Andersson, 75, 7) Åke Angantyr, 75, 8) Hans Ollas, 76, 9) Leif Lundin, 76, 10) Rolf Eriksson, 76.