Ordförandebrev

Hej!

Vintern börjar sakta släppa taget om Rättvik, den har varit väldigt lång i år. Jag tycker personligen om vinter men jag gillar alla årstider och nu är det dags att låta våren komma in på riktigt! Den enorma snömängden har gjort att vi har varit tvungna redan nu att flytta fram städdagen en vecka, då banan fortfarande kommer vara vintersjuk då vi först planerat städning/öppning. Det har gjort att städdagen nu kommer vara under marknadshelgen, vilket är lite olyckligt men vi har inget annat alternativ. Väntar vi ytterligare en vecka blir det försent och vi vill öppna så fort som möjligt när det möjligt. Vi hoppas ni har förståelse för det och att ni kan avsätta några timmar den 5:e maj och göra banan fin först, och sen på eftermiddagen kanske gå en runda om det är möjligt!

I styrelsen jobbar vi på med en hel del olika projekt. För att nämna några så jobbar vi vidare med Vision 50/50, ett projekt genom SGF att göra golfen mera jämställd. Det är stort arbete som pågått i drygt ett år. Där har vi nu gått in i den sista fasen av 3 som kommer att avslutas under hösten. Mera information kommer om det senare.
Vi har en medlemskommité som jobbar med spännande förslag och idéer om hur vi kan få in mera medlemmar och vad vi kan göra för att attrahera och behålla er alla som redan är medlemmar. Vi kommer under året presentera lite nyheter som kommer vara mycket intressanta!

Vår nya krögare Stefan kommer snart att vara på plats och han kommer själv att presentera sig separat men jag är övertygad om att vi har en spännande säsong framför oss med stora förbättringar och förändringar. Arbetet med att förnya hela inredningen i Restaurangen är redan inlett och det kommer bli kul att se vår ”nya” restaurang när det är klart.

I golfshopen och har Magnus gjort en hel del förändringar och han längtar också efter att få sätta igång med säsongen och träffa er alla! Titta gärna på hans nya hemsida och se vad han har för erbjudanden som är aktuella just nu.

Vi är alla nyfikna på vilken status banan kommer vara nu när snön försvinner och visar vad som gömt sig under sedan 28:e november. Det som kommer ske först och främst på banan är att hål 17 ska färdigställas, ett arbete som påbörjades i höstas. Där har vi byggt om inspelet till green och förändrat hela det stora vattenhindret. Vi hann inte klart innan snön kom i slutet av november men nu ska det slutföras. En ny toalett kommer färdigställas vid hål 15 och vi hoppas vi blir klara med det innan högsäsongen. Vi kommer under säsongen visa ett förslag på omdisponering av hål 9 och en klar förbättring av övningsområdet mellan 9: ans tee och övningsgreen. Vi hoppas att ni kommer gilla det!

Till sist vill jag bjuda in er till att närvara vid en avtackningsmiddag för vår förra eminenta ordförande, Benny Nyström och samtidigt ha en nyinvigning av restaurangen. Den 11 maj klockan 18 är det samling på klubben. Vi börjar med en liten rolig aktivitet och går sedan in i restaurangen och äter en gemensam middag. Stefan kommer bjuda på en god middag till ett pris av 189 kr/person. Vi skulle verkligen uppskatta om ni ville komma och dela den här kvällen med oss. Anmälan görs till kansliet, info@rattviksgk.se, alternativt 0248–510 30.

Till sist vill jag önska er alla en skön vår och en bra sommar! Vi syns och hörs!

Niclas Björklund