Jan-Åke Ekberg satte pricken över i och vann

Veckotävlingen tisdag 28 augusti i Rättviks golfklubb för medlemmar äldre än 55 år lockade 36 ”gubbar” och fem kvinnor.
Jan-Åke Ekberg, som ofta hamnar på ”tio i topp”, satte pricken över i och vann på 41 poäng, två fler än tvåan Göran Waldersmark.

Det var lite vått i gräset på banorna under tävlingen, som i vanlig ordning en tisdag gällde poängbogey.
Mer än halva startfältet spelade trots allt ihop 30 poäng eller mer och åtta deltagare gick de 18 hålen på eller bättre än sin handicap och fyra av dem fick sin handicap sänkt efteråt.
En sextett spelare tog poäng på alla 18 hål, däribland de två främsta Jan-Åke Ekberg och Göran Waldermark.
De två hade 20 poäng vardera efter nio hål och följdes åt poängmässigt även på andra rundan fram till sista hålet där Jan-Åke avgjorde då han fick tre poäng medan Göran tog en poäng.
Calle Nord som var bäst efter nio hål med hela 23 poäng såg ut att gå mot seger men fick inga poäng alls på de två avslutande hålen och fick nöja sig med fjärdeplats.

Resultat: 1) Jan-Åke Ekberg, 41 poäng, 2) Göran Waldermark, 39, 3) Lars Grapenson, 38, 4) Calle Nord, 37, 5) Åke Mårs, 36, 6) Arne Tholén, 36, 7) Rolf Nilsson, 36, 8) Gert Fredriksson, 36, 9) Gunnar Friberg, 34, 10) Mats Friberg, 33.