Hård toppstrid vanns av Mats Friberg

Maximalt antal deltagare, 60 stycken, ställde upp i Rättviks golfklubbs veckotävling för dam- och oldboysmedlemmar äldre än 55 år tisdag 21 augusti.
Det blev en hård toppstrid som Mats Friberg gick segrande ur trots noll poäng på sista hålet och där hans lägre spelhandicap fällde avgörandet.

Det blev sammantaget en drygt sex timmar lång men likafullt skön tävlingsdag i strålande sensommarväder.
Glädjande nog fullföljde alla startande och lika glädjande var att tre av de elva startande kvinnorna hamnade på ”tio i topp”.
Slutsegraren Mats Friberg, som i och med segern blev singelhandicapare, gick ut i första bollen klockan 08.00 och när han hade spelat färdigt 18 hål hade nästan halva startfältet nio hål kvar att spela.
Under sin runda sköt Friberg tre ”fåglar” eller på golfspråk birdie, lika med ett slag under idealresultatet på ett hål, och noterbart är att två av dem noterades på ett par av banans svåraste hål.
Hans 39 poäng föranledde sedan en lång väntan, som visade sig räcka till ytterligare en vinst för Mats Friberg fastän ytterligare tre spelare noterade samma resultat.
Mats Blom noterade en poäng på sista 18:e hålet, trean Kenneth Bengtsson fick två poäng på det medan fyran Rolf Nilsson kammade noll.
Ytterligare två spelare gick under sin spelhandicap och fick därmed sänkta handicap.

Resultat: 1) Mats Friberg, 39 poäng, 2) Mats Blom, 39, 3) Kenneth Bengtsson, 39, 4) Rolf Nilsson, 39, 5) Terttu Lundin, 38, 6) Tage Blixt, 37, 7) Ingemar Ahlgren, 36, 8) Nina Hedlund, 35, 9) Elisabeth Kallur, 35, 10) Morgan Benthede, 3