Göran sköt fyra ”fåglar” och vann igen

För andra gången på kort tid vann Göran Waldermark dam- och oldboystävlingen för medlemmar i Rättviks golfklubb.
Förra gången gällde det slaggolf och han spelade på sin ”ålder” brutto. På uppföljande segern var det poängbogey och Göran spelade ännu bättre då han noterade höga 40 poäng.

De yttre förhållandena var perfekta när 42 spelare, varav åtta kvinnor, deltog i veckotävlingen tisdag 14 augusti.
Det bjöds på många goda resultat på den fina banan vars greener nu börjar anta god höstform.
Tolv spelare noterade 36 poäng eller bättre och åtta av dem fick sina handicap sänkta.
Göran Waldermark, för övrigt ende singelhandicaparen i startfältet, kunde dock ingen rubba trots att många spelare var kvar på banan när han spelat klart och fått ihop 40 poäng.
Göran sköt 39 slag eller 17 poäng på första nio hålen efter en birdie på ett hål. På andra rundan sköt han tre raka ”fåglar” på hålen 12-14 och landade på 33 slag och 23 poäng till.
Tre spelare sköt 38 poäng och Kenneth Sjöblom blev tvåa tack vare lägsta spelhandicap medan Nina Hedlund knep tredjeplatsen efter bättre sista nio hål än Christer Gustafsson.

(Bilden på Göran Waldermark är tagen vid tidigare tillfälle.)

Resultat: 1) Göran Waldermark, 40 poäng, 2) Kenneth Sjöblom, 38, 3) Nina Hedlund, 38, 4) Christer Gustafsson, 38, 5) Jan-Åke Ekberg, 37, 6) Rolf Nilsson, 37, 7) Calle Nord, 37, 8) Eivor Wallin, 37, 9) Arne Ohlson, 36, 10) Lars Lindquist, 36.